A FightersRun sikere Zánkán sem tört meg

Az első balatoni FightersRun négyszáz indulót vonzott Soprontól Békéscsabáig, Zalaegerszegtől Bajáig. Sok százan gondolták úgy, hogy nincs foglalatosság szerte a hazában, amivel kellemesebben tölthetnék a szombatjukat, mint a zánkai FightersRun.

Az extrém terep akadályfutás népszerűsége változatlan. A zánkai Új Nemzedék Központban megrendezett újabb versenyen Vozár Attila főszervező elmondta, hogy a nyári szabadságok és a kellemetlen időjárási körülmények ellenére is a jégveremmel, iszapcsatornával, sárgödrökkel, áramfüggönnyel, égő szalmabálákkal, szögesdróttal, gumiabroncshegyekkel nehezített pályát választották a futók minden más szórakozással szemben. ‘Külön öröm, hogy a legkülönbözőbb korosztályok képviselői indultak a gyerekverseny szereplőitől a nyugdíjasokig.’ A rajtnál megjelent Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó (2000) és Kótai Mihály egykori profi ökölvívó bajnok is. Bárdosi erőteljesebben melegített, ő a Hátamon a párom futamában is indult a feleségével. Futott még Pindroch Csaba, a Vígszínház művésze és Vadon Jani neves rádiós műsorvezető is, akik végül a mezőny első felében érkezetek célba.

A startpisztoly Szücs Gabriella, a legutóbbi barcelonai világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatott játékosának kezében dördült el a 7 km-es verseny rajtja előtt.

A 181 férfi versenyében a 7 km győztese a kiskunhalasi Péter-Szabó András lett, 35.17 perces idővel.  András fallabdázó, életében először indult ilyen akadályversenyen, egy kellemes balatoni kirándulás keretében. ‘Nem is lehet kérdés, hogy jövőre is rajtolok, címvédőként ez kötelességem.’  A nap legszorosabb befutójában mindössze négy tized másodperccel maradt el mögötte a váci Válóczy Dániel, aki a változatosság kedvéért szintén fallabdázó. A két squash játékos itt találkozott életükben először.

        Pindroch Csaba a Vígszínház népszerű művésze 51.19  perc alatt teljesítette a  távot és ezzel még a mezőny első feléhez tartozott (88. hely).  ‘A hozzám hasonló amatőr futónak megannyi tőrdöfés a szívében az, amikor megelőzik és ilyenkor megállás nélkül olvad a hite. Igyekeztem ezzel nem törődni, inkább rátapadtam két  lányra, velük együtt ‘gyűrtem’ a kilométereket. Háromnegyed távnál találtam magam szembe a holtponttal (nagyon megbosszulta magát, hogy három hónapja nem futok komolyan). Azonban ezen is túlverekedtem magam, amikor jött az  a fránya áram. Előbb azt hittem, hogy ez csak vicc, de amikor jól megkapott, már nem volt kedvem mosolyogni. A verseny remek felkészülés volt a szeptemberi Nike félmaratonira, a teljesítés adta jó érzéssel és vadonatúj élményekkel indulok most  egyenesen Zánkáról  a horvátországi nyaralásra, ahol újra komolyan  folytatom felkészülést .Jövőre is szeretnék indulni a FightersRun-on, remélem sikerül csapatot is verbuválnom barátokból, kollegákból- mondta.’

Az 54 fős női mezőnyben a 25 éves uraiújfalui (Vas megye) születésű, budapesti rendőrnő Pörneczi Kata győzött, 40.33 perces idővel.

‘Örülök, a győzelemnek, mert ezzel nyertem egy Whirlpool mosógépet,  eladhatom a régit és így  talán elmehetünk a tengerpartra nyaralni. A Fighters Run nélkül erre nem lett volna esélyem – nyilatkozta. A versenynek a legkellemetlenebb pontja a csatorna volt, ahol nyeltem is és ahol sokan összetorlódtunk.’

Pörneczi jól ismert arc a mezőnyben, Pósteken is ő győzött. ‘Nagyon tetszik ez a verseny, változatos, buli a hangulat, de azért oda is kell figyelni, mert érhetik az embert  meglepetések. Az áram most húzósabb volt, mint eddig bármikor, nagyon összekapta a combomat.’

A nők között remekül helyt álltak a debreceniek, az egykori kitűnő válogatott kézilabdázó Nyilas Tünde a negyedik lett. 24. helyen futott be a szintén debreceni Szilágyi Brigitta, aki a Hátamon a párom versenyben jeleskedett – mint súly. Párja, Juhász Ferenc loholt vele iszonyú gyorsasággal, mindketten a debreceni bootcamp csapat tagjai. Csupán öt perccel a rajt előtt döntötték el, hogy indulnának, ezzel bemelegítve a FightersRun-ra. Ez a sport hozta össze őket, 7 hónapja alkotnak egy párt. Brigi bootcamp bajnoki címvédő és a zánkai futással a két hét múlva sorra kerülő országos versenyre készült. A Fighters Run-on 12 másodperccel és egy hellyel előzte meg edzőjét, Posán Edinát..

A hölgyek  14 km-es versenye hozta a nap legfölényesebb győzelmét. Beke Mónika több mint hat perces előnnyel szerezte meg az első helyet. A férfiaknál  Bojtor László Tivadar győzött remek idővel, 1 óra 10 perc 32 mp-el. Ugyan csak virtuális a játék, de ha a 7 km-en győztes időt vesszük alapul (35.17), és annak a kétszeresét számoljuk 14 km-re, akkor  Bojtor még azt a teljesítményt is verte volna 2 másodperccel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*