A Dunlop a 2014-es Genfi Autószalonon

A magas és kiemelkedően magas teljesítményű abroncsok egyik vezető gyártójaként a Dunlop a 2014-es Genfi Autószalonon sportos és dinamikus márkájának pozícionálására összpontosít. A Dunlop genfi kiállítási standjánál látható, Sport Maxx RT abroncsokkal felszerelt Mercedes-Benz CLA 45 AMG típuson kívül a Dunlop abroncsai nemrég kaptak jóváhagyást számos további vezető AMG típushoz.

 

Sikeres sportabroncs az SLS AMG GT3 típushoz

A versenysport irányában terjeszkedő Dunlop az AMG ügyféli sportosztályának technológiai partnere, és 2011 óta számos fejlett versenyabroncsot szállított a Mercedes-Benz SLS AMG GT3 típusa számára. A Nürburgringen tartott VLN hosszú távú bajnokságon elért számos futamgyőzelem, és a 2013-as nürburgringi 24 órás versenyen aratott, mindent megkoronázó győzelem bizonyítja a két vállalat közötti együttműködés sikerességét.

Eredeti felszerelések számos Mercedes-AMG típuson

Napjainkban a Dunlop és a Mercedes-AMG közötti együttműködés számos autótípust ölel fel. A „versenypálya csomag” részeként 2012-ben a Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé Black Series a Dunlop Sport Maxx Race abroncsaival felszerelve került értékesítésre. Ezt követően 2013-ban az A 45 AMG és a CLA 45 AMG egyaránt a Dunlop Sport Maxx RT abroncsát kapta széria felszerelésként, az abroncs optimális fékezési teljesítményére és pontos kezelésére támaszkodva. Jelenleg az SLS AMG GT „Final Edition” modell gurul Dunlop Sport Maxx Race abroncsokon. A fentieken kívül a Dunlop egyéb modelleket is ellát abroncsokkal, mint pl. az ML 63 AMG, az SL 65 AMG és a CL 63 AMG. Ezeket az egyedi fejlesztésű, az oldalukon „MO” jelzéssel megkülönböztetett abroncsokat a Dunlop kifejezetten a Mercedes-AMG számára gyártotta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*