A DK közleménye szerint közel 60 áruház zárhat be – Népszavazással védenék a munkahelyeket

Miután a Tesco bejelentette, hogy 13 áruházát kénytelen bezárni, a Spar is jelezte, hogy 9-12 üzlete juthat hasonló sorsra. Tegnap az is kiderült, hogy a Tesco akár további 31 boltját is bezárhatja. Hiába tiltakoztak tehát a vasárnapi boltbezárás törvénye ellen a szakszervezetek vagy a Demokratikus Koalíció, a kormány görcsös akarattal ragaszkodott a tiltó-rendeletéhez. A következményeket már most láthatjuk: a legtöbb magyar embert foglalkoztató kereskedelmi láncok leépítésekkel készülnek a törvény bevezetésére.

A kormány rendkívül óvatos becslések szerint is 15-20 ezer ember munkáját veszi el a törvénnyel, az ágazatot jól ismerők szerint azonban ez a szám akár 30 ezer is lehet. Mindez persze nem nagy ár az Orbán-kormány szemében, amely tudatosan áldozza fel több tíz ezer magyar ember munkahelyét azért, hogy helyzetbe hozza a fideszes döbrögik vállalkozásait.

A Demokratikus Koalíció már kezdetben jelezte, hogy népszavazással akar lehetőséget adni az embereknek a szabadságukat és rengeteg munkahelyet veszélyeztető tiltó-rendelet elsöprésére, a DK kérelmét azonban elutasították. A Demokratikus Koalíció a népszavazási törvény visszásságai miatt petíción készül aláírást gyűjteni azért, hogy a Fidesz ne akadályozhassa tovább a DK kezdeményezését és mielőbb kiírják a népszavazást a boltok vasárnapi zárvatartásának ügyében.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Gy. Németh Erzsébet,
a DK fővárosi képviselője.