A Debreceni Szakmafesztivál kapcsán is együttműködik a BMW Group Gyár Debrecen és a Debreceni Szakképzési Centrum

Kiemelt partnerként csatlakozott a Debreceni Szakmafesztivál programjához a BMW Group Gyár Debrecen. A Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) által második alkalommal, május 13-14. között megszervezett rendezvény célja előadásokon és játékos aktivitásokon keresztül bemutatni a szakképzés széleskörű kínálatát, többek között a BMW Group Gyár Debrecen egyedülálló duális programját.

A Debreceni Szakmafesztivál eseményét 2022 májusában, hagyományteremtő céllal indította útjára a DSZC, hogy felhívja a figyelmet a szakképzésben rejlő lehetőségekre mind a pályaválasztók, mind a karrierváltáson gondolkodók megszólításával. A kiállítók között megtalálhatók a DSZC tagintézményei mellett a vállalati partnerek is, így akár egy adott képzés által kínált potenciális karrierút is végig járható a program keretében.

A BMW Group Gyár Debrecen és a DSZC együttműködése többéves múltra tekint vissza, a közös képzések kapcsán már egészen korán megkezdődtek az előkészítő egyeztetések, hiszen a BMW Group Debrecenben új struktúrájú szakmai képzést indít. A partnerség újabb mérföldköveként április közepén bejelentették, hogy kiválasztásra került az a 100 technikus diák, akik a 2023 szeptemberében induló duális képzés első évfolyamát alkotják. A BMW Group nemzetközi tapasztalatokon alapuló duális szakképzési programjának célja, hogy a résztvevő tanulók – a gyakorlati szakmai tapasztalat megszerzésén túl – szociális és személyes készségei is fejlődjenek, valamint megismerjék a vállalat és a debreceni üzem értékeit, működését, és a hároméves képzés végeztével is a BMW Group Gyár Debrecen csapatát erősítsék.

„A BMW Group számára Debrecenben is rendkívül fontos az oktatás és a képzés, hiszen minden tréning a jövőbe történő befektetési jelenti, különösen, ha fiatalokról van szó” – mondta Jenei Réka, a BMW Group Gyár Debrecen kommunikációs igazgatója.

A duális képzésben résztvevő technikus diákok kiválasztása mellett a BMW Group Gyár Debrecen számos más területen keresi új munkavállalóit. A már most is rendkívül intenzív toborzási aktivitás a következő hónapokban várhatóan további lendületet vesz, hiszen az indirekt, irodai pozíciók mellett egyre nagyobb számban nyílnak meg a direkt, kékgalléros állások is. A jelenleg nyitott közel 100 pozíció folyamatosan frissülő listája, valamint a jelentkezési felület a https://www.bmwgroup.jobs/hu/hu.html oldalon érhető el.

A BMW Group debreceni üzeme az oktatás minden szintjén törekszik a helyi partnerségekre, ezért már az óvodai és általános iskolai neveléstől kezdődően együttműködéseket alakított ki. Sőt, nemzetközi felsőoktatási kapcsolatainak köszönhetően a BMW Group 10 magyar pályázó számára teljeskörű tandíjmentességet biztosító ösztöndíjat kínál a berlini ESMT (European School of Management & Technology) Global Online MBA képzésére. További részletek és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A Debrecen északnyugati térségében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a vállalatcsoport első olyan egysége, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az iFACTORY koncepció mentén fejlesztettek, a hatékony, környezetbarát és digitalizált gyártás jegyében. A BMW Group Gyár Debrecen a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE első modellje is.