A Dal Sztárchat mai vendége Petruska volt

Szombaton a dal első középdőntőjében kiderül,

kié lesz a dal felfedezettje díj

 

Február 13-án, A Dal első középdöntőjében Agárdi Szilvi, Benji, B the First, Karmapolis & Szécsi Böbe, Kállay Saunders Band, Mushu, Oláh Gergő, Petruska és Tolvai Reni áll újból A Dal 2016 színpadára. Ez alkalommal a zsűri odaítéli A Dal Felfedezettje Díjat. Február 20-án, a második középdöntőben pedig Berkes Olivér & Tóth Andi, ByTheWay, Egy másik zenekar, Freddie, Gáspár Laci, Nika, Parno Graszt, Passed és Vásáry André mutatják be újra dalaikat.

A sikeres elődöntős szereplések után, a középdöntőkbe jutott dalokat a következő két adásban újra láthatjuk és hallhatjuk. A két középdöntőben a továbbjutott dalok akár újragondolt formában is bemutatkozhatnak, hiszen a művészek a zsűri észrevételei és saját tapasztalataik alapján áthangszerelhetik a dalukat. Így könnyen megtörténhet, hogy egy-egy előadó dalára szinte rá sem ismerünk majd a középdöntőben.

A középdöntőkben kilenc-kilenc előadót nézhetünk és hallhatunk újra, akik közül a zsűri és a nézők pontszámai alapján három-három, vigaszágon pedig egy-egy előadó jut tovább a döntőbe. A most szombati adásban Agárdi Szilvi, Benji, B the First, Karmapolis & Szécsi Böbe, Kállay Saunders Band, Mushu, Oláh Gergő, Petruska és Tolvai Reni áll ismét A Dal 2016 színpadára.

Az első középdöntő további izgalmas perceket tartogat a fellépőknek és a nézőknek, ugyanis ez alkalommal derül ki, hogy ki kapja a zsűri által odaítélt ’A Dal Felfedezettje Díj’-at.

Buda Marci mai vendége Petruska volt, aki A Dal 2016 harmadik elődöntőjéből Trouble In My Mind című dalával, 42 ponttal jutott tovább a középdöntőbe.

A Dal Sztárchatben Buda Marci vendégül lát egy-egy versenyzőt A Dalból. A műsorvezető és vendége az MR2 – Petőfi Rádió Facebookon oldalán (https://www.facebook.com/petofiradio) is bejelentkezik, és kommentekben várják a nézői illetve rajongói kérdéseket.

Egy tipp a következő A Dal Sztárchat-hez: aki már vasárnap szeretné megtudni, hogy ki lesz Buda Marci következő vendége,  látogasson el a hét utolsó napján a Dal 2016 honlapjára illetve a Eurovision Hungary Facebook oldalára, ahova már aznap küldheti kommentben a kérdéseket, de írhat hétfőn az MR2-Petőfi Rádió oldalra A Dal Sztárchat közben is. Ha valaki lemaradna vagy szeretné visszanézni a Sztárchat bejelentkezést, az megteheti A Dal hivatalos honlapján, rögtön az adás után.

A Dal 2016 a Duna és a Duna World csatornákon szombatonként 19.40-től látható. A zenei műsor 3 elődöntőből, 2 középdöntőből és a fináléból áll, amelyre február 27-én kerül sor. Az egyes elődöntőkben 10, a középdöntőkben 9, a döntőben 8 versenydal hangzik el.

A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetése a kulturális értelemben is, átfogó médiaszolgáltatás nyújtása. A közmédia elkötelezett a kultúra, ezen belül kiemelten a zeneművészet támogatásában, és annak népszerűsítésében. Az immár ötödik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi dalok szülessenek.