A BMW Group 200 millió euróból fejleszti tovább lipcsei gyárát

A vállalatcsoport a karosszériagyártó- és összeszerelő létesítmény korszerűsítésével, valamint a fényezőüzem kibővítésével készül fel a BMW jövőbeni modellgenerációinak tömegtermelésére. A 2018 elején kezdődő fejlesztési munkálatok a tervek szerint 2020-ig tartanak.

P90204785-bmw-group-plant-leipzig-assembly-production-of-bmw-2-series-active-tourer-assembly-finish-10-2015-2249px

Az elkövetkező néhány évben a BMW Group újabb 200 millió eurót invesztál Lipcsében működő gyárába. A 2018 elején kezdődő fejlesztési munkálatok során a vállalatcsoport a fényezőüzem kibővítését, valamint a karosszériagyártó- és összeszerelő létesítmény korszerűsítését hajtja végre. A tervek szerint 2020-ban kiteljesedő beruházás újításai az építkezés végeztével azonnal munkába állnak majd. Az átfogó fejlesztéssel a bajor prémiummárka célzottan készíti fel kelet-németországi üzemét a BMW jövőbeni modellgenerációinak sorozatgyártására.

„Őszinte örömmel tölt el bennünket a Lipcsében készülő BMW modelleket övező töretlen, világméretű népszerűség. Az üzem újabb átfogó fejlesztése egy fontos mérföldkő annak érdekében, hogy versenyképes gyártási technológiáinkkal a jövőben is folytatni tudjuk a BMW modellgenerációinak tömegtermelését” – nyilatkozta Hans-Peter Kemser, a BMW Group lipcsei gyárának igazgatója. A létesítmény átfogó fejlesztése nem csupán rugalmasabbá teszi a termelést, de a gyártási mennyiség jövőbeni növelésére is lehetőséget biztosít.

A lipcsei gyár fejlesztési munkálatainak középpontjában a fényezőüzem kibővítése áll, amely a legújabb karosszéria-fényező technológiák rendszerbe állítását is magába foglalja – a hosszú távon fenntartható gyártási hatékonyság újabb mércéjeként.