5 Önzetlen segítőjének mondott köszönetet az Ökumenikus Segélyszervezet az Önkéntesek Világnapján

A kitüntetettek között volt Wolf Kati énekesnő is, aki éppen 5 éve segíti a Segélyszervezet munkáját

December 5-ét az ENSZ nyilvánította az önkéntesek világnapjává. E jeles nap alkalmából az elmúlt évek során végzett lelkes, kitartó és önzetlen munkáért mondott köszönetet önkénteseinek az Ökumenikus Segélyszervezet az ’Adventi Ünnep a Bazilikánál’ rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjánál.

Az elismeréseket Lehel László elnök-igazgató és Wolf Kati, a Segélyszervezet önkéntese adta át olyan segítőknek, akik az elmúlt években kiemelkedően sok segítséget nyújtottak a szervezet munkájában. A kitüntetettek között volt olyan, aki még középiskolai diákként kapcsolódott be a szervezet munkájába, rendszeres korrepetálásokat szervezve hátrányos helyzetű gyerekeknek, és bár még csak idén töltötte be a 18-at sok száz önkéntességgel töltött óra áll már mögötte. Olyan lelkes segítő is kapott elismerést, aki az elmúlt években a szervezet valamennyi adománygyűjtésében aktívan részt vett: adventi időszakokban heteken keresztül segítette a szeretet.éhség. adománypont működését, tavasszal a ruhagyűjtésben és válogatásban volt aktív, míg ősszel az Iskolakezdés együtt! adománygyűjtésnek volt meghatározó segítője. Az átadóra a Segélyszervezet Debreceni központjából is érkezett önkéntes, aki pedig a szenvedélybetegségek elleni küzdelemben, különösen is a prevenciós programokban vállal évek óta meghatározó szerepet.

Az elismerések átadásakor minden esetben elhangzott, hogy az önkéntesek mindig önzetlenséggel és alázattal végezték a rájuk bízott feladatot. Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy az önkéntes csapat olyan háttérbázis, akik nélkül kevesebbet tudna vállalni a segélyszervezet, ezért nagyon hálás mindenkinek, aki önzetlen munkájával csatlakozik a rászorulókat segítő munkához. Mint mondotta, a számok tükrében ez mintegy 1.000 fő 10.000 óra önkéntes munkáját jelentett a gyakorlatban.

Az elismerések átadását követően következett a meglepetés: Wolf Kati nem számított rá, hogy a rendezvény során díjazóból díjazottá válik. Az elnök-igazgató az ismert énekesnőhöz fordulva elmondta, hogy személyében az elmúlt 5 évben nem csak egy lelkes önkéntest és hiteles segítőt, de igazi barátot is talált az Ökumenikus Segélyszervezet. A köszönő szavak mellett pedig egy az elmúlt 5 év emlékezetes pillanatait megörökítő fotómontázst adott át az énekesnőnek. Wolf Kati köszöntőjében a képek kapcsán néhány meghatározó élményét elevenítette fel, például az arcával és nevével fémjelzett Iskolakezdés együtt! adománygyűjtésekhez kapcsolódó családlátogatásokra, vagy az ételosztásokra utalva. Elmondta: minden alkalom megérinti, amikor személyesen találkozhat azokkal a rászorulókkal, akikért az adománygyűjtésekben a segélyszervezet csapatának részeként dolgozhat. Ezek az alkalmak azok, amikor látja, hogy a segítség a legjobb helyre kerül, s ez mindig újabb erőt ad a folytatáshoz.