25 éve nem voltunk ilyen szegények

 

A Fidesz igazi arcát leginkább az igazságtalan és embertelen szociálpolitikája mutatja.

 

A Tárki friss kimutatása szerint a rendszerváltás óta nem volt annyi szegény Magyarországon, mint ma. A GFK kutatása szerint pedig a magyar emberek vásárlóereje a legrosszabbak között van Európában. Ma már nem csak a fejlett nyugati országokban élők költhetnek jóval többet mint mi, hanem a régiónkban lakók is.

 

A Tárki-kutatás is azt mutatja, hogy a Fidesz nem törődik több mint 4,5 millió létminimum környékén élő ember sorsával, tétlenül nézi ötszázezer gyerek éhezését, és akármit is állít, növeli a munkanélküliséget és a szegénységet. Magyarországnak a rendszerváltás óta először van olyan kormánya, amely nem képes csökkenteni a szegények és a gazdagok közötti jövedelmi különbséget, sőt minden újabb intézkedésével tovább növeli!

 

Az ”akinek nincs semmije, az annyit is ér” vezérelv mentén kormányzó Fidesznek leginkább ezért kell mennie 2014-ben. Orbán Viktor igazságtalan kormányának megállítása, majd az igazságtalanságok felszámolása a baloldal történelmi felelőssége. Az MSZP ezért több igazságot, biztonságot, szabadságot és jólétet ajánl Magyarországnak. Az új MSZP-kormány politikájának öt társadalmi csoport: a nők, a gyermekek, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók, valamint a nyugdíjasok biztosan a nyertesei lesznek.

 

Korózs Lajos,

elnökségi tag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*