2019-ben a BMW sorra nyerte a díjakat és a legfényesebb trófeákat

A nemzetközi elismerések az aktuális modellpaletta képviselőit, a lélegzetelállító formai megoldásokat és az iránymutató technológiai innovációkat illették. A bajor prémiumgyártó nem csupán a rajongók és a vezetni szerető nagyközönség, de a szakértő zsűrik szavazatait is elnyerte.

P90334008-the-bmw-330e-sedan-the-bmw-i3s-and-the-bmw-x5-xdrive45e-12-2018-2250px

2019-ben a BMW aktuális modellpalettájának magával ragadó vonzerejét és a legkorszerűbb technológiai innovációk progresszív karakterét újfent számos elismerés, kitüntetés, díj és trófea igazolta. A bajor prémiumgyártó nemzeti és nemzetközi szinten is megszámlálhatatlan sikert aratott, legyen szó akár a rajongók kielégítéséről, a nemzetközi szakmagazinok elégedett olvasóiról, a vezetni szerető nagyközönség letaglózásáról, vagy a szakmai zsűrik megnyeréséről. Az új BMW 3-as sorozat, amely már a piaci premierjét követő első pillanatokban kitüntetések sorát hódította el, az elmúlt esztendő egyik leggyakrabban díjazott négykerekűjévé érett.

A BMW díjnyertes modelljei és technológiai innovációi között szinte mindegyik kategória képviseltette magát, hiszen a legújabb trófeák a BMW M divízió vitrinjébe éppúgy felkerültek, mint a hálózatról tölthető gépkocsikat fejlesztő mérnökök dicsőségfalára. A prémium kompaktok mezőnyét uraló BMW 1-es sorozat új generációja mellett a BMW 5-ös sorozat, a BMW X modellcsalád és a BMW 8-as sorozat luxusautói is számtalan kitüntetést hódítottak el, sőt mi több, a BMW vezetést támogató rendszerek, járművezérlő opciók és intelligens járműkapcsolati megoldások terén kifejlesztett innovációit is fényes aranyérmekkel díjazták. Az észak-amerikai J.D. Power and Associates piackutató vállalat minőségi és megbízhatósági felmérésén ráadásul a BMW 2-es sorozat és a BMW X4 is kiérdemelte a legmagasabb minőségű modellnek járó elismerést.

Díjak minden területen: a BMW modelljei belsőégésű erőforrással és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával is sikert sikerre halmoztak

A BMW M modellek hét kategóriában arattak győzelmet a „sport auto” német autós szakmagazin olvasói felmérésén. A svájci „Auto Illustrierte” magazin eközben a legjobb autógyártónak járó díjjal ismerte el a BMW M GmbH működését. Az egyesült államokbeli „Car and Driver” szakmagazin a BMW M2 Competition modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 227 gramm / km)* a 2019-es év tíz legjobb autója közé választotta be.

A BMW hálózatról tölthető modelljeinek megbízhatóságát, teljesítményét és innovációit számos kitüntetés nyomatékosítja. A BMW i8 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 42 gramm / km)* hajtáslánc-technológiája idén is elhódította az év motorjának járó nemzetközi elismerést, míg a BMW i8 Roadster (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 46 gramm / km)* ugyanezt a hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsik mezőnyében zsebelte be. A jövőbe mutató sportautó plug-in hibrid hajtáslánc-technológiája idén sorozatban ötödik alkalommal diadalmaskodott az év legjobb motorjait díjazó megmérettetésen. Az „Auto Zeitung” német autós szakmagazin hálózatról tölthető gépkocsikat díjazó szavazásán a két progresszív hibrid a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt limuzinok és sportautók mezőnyének második helyén végzett.

Nagy-Britanniában a BMW kétszer is elhódította idén a legjobb hálózatról tölthető gépkocsikat díjazó trófeát: a BMW 330e limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,6 – 1,9 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,8 – 15,4 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 37 – 43 gramm / km)* a közép-méretosztálybeli plug-in hibrid modellek között, míg a BMW X5 xDrive45e (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 2,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 20,3 – 23,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 39 – 47 gramm / km)*a felső-méretosztálybeli plug-in hibrid modellek mezőnyében aratott diadalt. A brit „Professional Driver Magazine” olvasói szavazásán a nagyközönség a BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatait választotta meg a 2019-es esztendő leginkább környezetbarát luxusautójának.

Díjeső már a piaci premier első pillanatától: az új BMW 3-as sorozat

Az új BMW 3-as sorozat nem csupán sikeres piaci premierjének köszönhetően, de számos nemzeti és nemzetközi megmérettetésen aratott dobogós helyezése okán is kivételes rajtot vett. Németországban az új sportlimuzin azonnal megnyerte az „Auto Zeitung” szakmagazin olvasói szavazásának közép-méretosztálybeli mezőnyét, majd a legszebb formai kialakításnak járó trófeát is elhódította. Sőt mi több, az új BMW 3-as sorozatot az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói is díjazták, a modellt a 2019-es év legjobb dizájn-innovációjának járó elismeréssel illették.

2019-ben a hetedik nemzedékébe lépő sportlimuzin járműtechnológiai innovációi is osztatlan sikert arattak: az „auto, motor und sport” német szakmagazin járműkapcsolati díját ugyancsak a BMW 3-as sorozat nyerte el. A mértékadó újdonság menettulajdonságait a „sport auto” német autós szakmagazin olvasói szavazásán elért két kategóriagyőzelem is nyomatékosította: a BMW 330i limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,8 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 132 – 139 gramm / km)* és a BMW 330i Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 136 – 146 gramm / km)* éppúgy diadalt aratott saját mezőnyében, mint a BMW M340i xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,0 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 160 – 168 gramm / km)*és a BMW M340i xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,2 – 7,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 163 – 172 gramm / km)*.

Nagy-Britanniában a „What Car?” és az „Auto Express” szakmagazinok egyöntetűen az új BMW 3-as sorozatot választották meg a 2019-es év legjobb prémium újdonságának és a 2019-es év közép-méretosztálybeli üzleti autójának. A „Carbuyer” magazin a modellt ugyancsak a legjobb közép-méretosztálybeli üzleti modellnek, a „Business Car” magazin pedig a legjobb prémium gépkocsinak nevezte. Az új autók összehasonlítására szakosodott „carwow” a 2019-es év legjobb autójának választotta a 3-as BMW hetedik nemzedékét, amely Ázsiában is sikert sikerre halmozott. Indiában a modellt az év prémium autójának, az autóipari szakemberek és újságírók japán konferenciáján pedig az év import modelljének választották.

Fényes trófeák a BMW 5-ös sorozatnak és kétszeres Arany Kormánykerék díj

2019-ben a BMW 5-ös sorozat még tovább gyarapította fényes trófeái sorát. A modell az „auto, motor und sport” és az „Auto Zeitung” német autós szakmagazinok olvasói szavazásán egyaránt a felső-méretosztály legjobb négykerekűjének bizonyult, az „Auto Test” szerkesztői pedig a BMW 530d limuzint (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0 – 5,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 131 – 135 gramm / km)* az év legjobb tesztautójának választották meg. A felső-méretosztálybeli üzleti limuzinok mezőnyében a brit „Auto Express” és „Carbuyer” magazinok is az 5-ös BMW-t választották meg az év autójának, amely a legjobb luxusautónak járó kitüntetést is elnyerte. A „Professional Driver Magazine” eközben a BMW 5-ös Touring modellt a legjobb üzleti kombinak választotta meg.

A BMW 2019-ben ráadásul az Arany Kormánykerék díjat is duplán hódította el. Az „Auto Bild” és a „Bild am Sonntag” lapok által életre hívott trófeát az új BMW 1-es sorozat a legjobb kompaktként, az új BMW 8-as sorozat pedig a legszebb új autóként hódította el. A BMW 8-as Coupé, a BMW 8-as Cabrio és a BMW 8-as Gran Coupé Spanyolországban is nagy sikert aratott a luxusautók mezőnyében, amelyet a „coches.net” weboldal kétszeres kitüntetése is igazol. A BMW 8-as sorozat a 2019-es év legjobb új autójának járó díjat és a legjobb sportautónak járó kitüntetést egyaránt elnyerte.

Iránymutató úttörő a vezetést támogató rendszerek, a járművezérlő opciók és az intelligens járműkapcsolati megoldások terén

2019-ben a BMW ismét rendhagyó vezetést támogató rendszerekkel, exkluzív járművezérlő opciókkal és intelligens járműkapcsolati megoldásokkal fűszerezte meg a vezetés élményét. A bajor prémiumgyártó vezető pozícióját e téren számos díj, elismerés és trófea nyomatékosítja. A legfontosabb járműtechnológiai innováció a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója, amelynek a BMW Intelligens Személyi Asszisztens is része. A technológiát az új autók összehasonlítására szakosodott „carwow” az év legfontosabb autóipari innovációjaként díjazta.

A BMW mindemellett 2019-ben négy járműkapcsolati díjat is bezsebelt. Az „auto, motor und sport” és a „MOOVE” által életre hívott olvasói szavazáson az új BMW 3-as sorozat a hálózatba kapcsolt legjobb autó díját nyerte el, a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés pedig a navigációs rendszerek mezőnyében aratott diadalt. Az olvasók a BMW Driving Assistant Professional csomagját a legbiztonságosabb vezetést támogató rendszernek, a hangzás terén alkotott legjobb innovációnak pedig a Bowers & Wilkins Diamond Surround audiorendszert választották.

A BMW 2019-ben elnyert legjelentősebb díjainak, elismeréseinek és kitüntetéseinek listája

Az „Engine Technology International” szakmai zsűrije által:

Az év motorjának járó „International Engine of the Year” díj a BMW i8 Coupé progresszív sportautónak, a hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsik mezőnyében pedig a BMW i8 Roadster modellnek

Az egyesült államokbeli J.D. Power and Associates piackutató vállalat által:

A legmagasabb minőségű modellt megillető „J.D. Power Award” díj a BMW 2-es sorozatnak a kisautók és a kompaktok mezőnyében egyaránt

Az Automotive Circle által:

A legjobb prémium modellnek járó „EuroCarBody Award” díj a BMW X7 luxusterepjárónak

Az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok által:

A legjobb kompaktnak járó „The Golden Steering Wheel” díj a BMW 1-es sorozatnak

A legszebb új autónak járó „The Golden Steering Wheel” díj a BMW 8-as sorozatnak

Az Auto Bild német autós szakmagazin és a Computer Bild számítástechnikai szakmagazin által:

A felső-méretosztály legjobb járműkapcsolati innovációját díjazó „Connected Car Award” díj a BMW X5 modellnek

Az auto, motor und sport német autós szakmagazin által:

A felső-méretosztály legjobb autójának járó „Best Car” díj a BMW 5-ös sorozatnak

Az év legjobb dizájn-innovációját elismerő „autonis” díj a BMW 3-as sorozatnak

Az auto, motor und sport német autós szakmagazin és a MOOVE szaklap által:

A hálózatba kapcsolt legjobb autót megillető „Car Connectivity Award” díj a BMW 3-as sorozatnak

A legjobb navigációs rendszernek járó „Car Connectivity Award” díj a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezésért

A legbiztonságosabb vezetést támogató rendszert elismerő „Car Connectivity Award” díj a Driving Assistant Professional csomagért

A hangzás terén alkotott legjobb innovációnak járó „Car Connectivity Award” díj a Bowers & Wilkins Diamond Surround audiorendszernek

Az Auto Zeitung német autós szakmagazin által:

A legjobb közép-méretosztálybeli modellnek járó „Auto Trophy” díj a BMW 3-as sorozatnak

A legjobb felső-méterosztálybeli modellnek járó „Auto Trophy” díj a BMW 5-ös sorozatnak

A 25 000 – 50 000 euró közötti legjobb SUV modellnek járó „Auto Trophy” díj a BMW X2 modellnek

A legjobb luxus-középméretosztálybeli SUV modellnek járó „Auto Trophy” díj a BMW X5 modellnek

A legjobb dizájnt elismerő „Auto Trophy” díj a BMW-nek

A limuzinok, kombik és egyterűek legjobb dizájnját elismerő „Design Trophy” díj a BMW 3-as sorozatnak

A sport auto német autós szakmagazin által:

A 35 000 euró feletti legjobb kompaktnak járó „sport auto Award” díj a BMW M140i xDrive modellnek

Az 50 000 euró alatti legjobb limuzinnak, illetve kombinak járó „sport auto Award” díj a BMW 330i modellnek

A 100 000 euró alatti legjobb limuzinnak járó „sport auto Award” díj a BMW M340i xDrive modellnek

A 100 000 euró feletti legjobb limuzinnak járó „sport auto Award” díj a BMW M5 Competition modellnek

Az 50 000 euró alatti legjobb roadsternek, illetve kabriónak járó „sport auto Award” díj a BMW Z4 sDrive20i modellnek

A 100 000 euró feletti legjobb roadsternek, illetve kabriónak járó „sport auto Award” díj a BMW Z4 M40i modellnek

Az 50 000 euró alatti legjobb kupénak járó „sport auto Award” díj a BMW 230i Coupé modellnek

A 75 000 euró alatti legjobb kupénak járó „sport auto Award” díj a BMW M2 Competition modellnek

A 100 000 euró alatti legjobb kupénak járó „sport auto Award” díj a BMW M4 Competition modellnek

Az Auto Illustrierte svájci autós szakmagazin által:

A BMW M GmbH a legjobb nagyteljesítményű sportautó-gyártónak járó „Best of the Brands” díjat nyerte el

A nagy-britanniai What Car? autós szakmagazin által:

Az év üzleti modelljének járó „Car of the Year” kitüntetés a BMW 3-as sorozatnak

Az év luxusautójának járó „Car of the Year” kitüntetés a BMW 5-ös sorozatnak

A nagy-britanniai Auto Express magazin által:

A legjobb közép-méretosztálybeli üzleti autónak járó „New Car Award” díj a BMW 3-as sorozatnak

A legjobb felső-méretosztálybeli üzleti autónak járó „New Car Award” díj a BMW 5-ös sorozatnak

A legjobb közép-méretosztálybeli SUV modellnek járó „New Car Award” díj a BMW X3 modellnek

Az új autók összehasonlítására szakosodott, nagy-britanniai „carwow” weboldal által:

Az év autójának járó „Car of the Year” trófea a BMW 3-as sorozatnak

Az év technológiai innovációjának járó „Car of the Year” trófea a BMW Intelligens Személyi Asszisztensnek

A nagy-britanniai Carbuyer magazin által:

A legkisebb luxusautót díjazó „Best Car Award” díj a BMW 1-es sorozatnak

A legjobb közép-méretosztálybeli üzleti autót díjazó „Best Car Award” díj a BMW 3-as sorozatnak

Az legjobb felső-méretosztálybeli üzleti autót díjazó „Best Car Award” díj a BMW 5-ös sorozatnak

A hálózatról tölthető modellekre szakosodott, nagy-britanniai DrivingElectric szakmagazin által:

A legjobb közép-méretosztálybeli, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellnek járó „DrivingElectric Award” díj a BMW 330e modellnek

A legjobb felső-méretosztálybeli, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellnek járó „DrivingElectric Award”díj a BMW X5 xDrive45e modellnek

A nagy-britanniai Professional Driver Magazine által:

A legjobb üzleti kombinak járó „Car of the Year” díj a BMW 5-ös Touring modellnek

Az év legjobb környezetbarát luxusautójának járó „Car of the Year” díj a BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatainak (745e / 745Le / 745Le xDrive)

A legjobb luxuskategóriájú SUV modellnek járó „Car of the Year” díj a BMW X7 modellnek

A nagy-britanniai „Business Car” magazin által:

A legjobb prémium modellnek járó „Business Car Award” díj a BMW 3-as sorozatnak

A spanyol coches.net weboldal által:

Az év legjobb autójának járó „Motor Award” díj a BMW 8-as sorozatnak

Az év legjobb sportautójának járó „Motor Award” díj a BMW 8-as sorozatnak

Az egyesült államokbeli Car and Driver magazin által:

Az év legjobb kompakt kategóriájú luxus SUV modelljének járó „Best Cars” díj a BMW X1 modellnek

Az év legjobb autójának járó „Best Cars” díj a BMW M2 Competition modellnek

Az autóipari szakemberek és újságírók japán konferenciája által:

Az év import modelljét elismerő „Car of the Year” díj a BMW 3-as sorozatnak

*A menetteljesítményre és hatótávolságra, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.