2014-ben augusztus 11-én lesz Sziget Fesztivál!

voteA Sziget és a MasterCard Balaton Sound mellett immár a VOLT Fesztivál és a B.my.Lake is elindult nemzetközi hódító útjára a legnagyobb fesztivál-elismerést osztó Festival Awards Europe idei versenyén. Már lehet szavazni (itt: http://eu.festivalawards.com/vote), hogy győztesen térhessenek vissza.

 

Az elmúlt időszakban sorra győzedelmeskedtek a „szigetes” fesztiválok a legnagyobb presztízsű nemzetközi fesztivál-megmérettetésen, a Festival Awards Europe-on. Míg a 2011-es év rendezvényei közt, a „nagyfesztivál” kategóriában a Sziget bizonyult a legjobbnak, addig a 2012-ben a Sound a „közepes méretű” fesztiválok közül hozta el a pálmát.

A Sziget és a MasterCard Balaton Sound ismét versenybe száll a győzelemért és új szereplőként a VOLT – a „közepes méretű” rendezvények sorában –, és az idén debütált B.my.Lake – a „legjobb új” fesztiválok közt – is megméretteti magát a nemzetközi porondon.

 Sziget Fesztiválköztársaság, egy héttel később

 És egy szolgálati közlemény: A VOLT (július 2-5) és a Sound (július 10-13) facebook oldalán már korábban bejelentette a jövő évi dátumait. A Sziget Fesztiválköztársaság – most már biztos – a korábbi évek gyakorlatához képest egy héttel később, 2014-ben augusztus 11-én nyitja meg határait és tart augusztus 18-ig. „Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy ha a Sziget egy időben zajlik az egyesült államokbeli és japán fesztiválokkal, a nagy sztárokat nehéz Európába csalogatni. Bár a nemzetközi elismertség sokat segít a fesztiválnak, ehhez mégsem elég. Úgyhogy amellett, hogy bízunk abban, hogy a Sziget idén is legjobbak közt végez a Festival Awards megmérettetésén, egy héttel későbbre csúsztattuk a dátumot, remélve, hogy ekkor már egy még erősebb line-up-ot tudunk összeállítani” – mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője. S amint vége a Szigetnek, irány a Balaton: augusztus 18-19-20-án vár mindenkit a B.my.Lake Balatonvilágoson, s bár a versenyben nem indul, de a nyár a STRAND – Nagyon Zene Fesztivállal lesz teljes, augusztus 20-23-között, Zamárdiban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*