2013 a rombolás éve volt – november

A szegénység tragikus szintet ért el. A Tárki novemberben közzétett felméréséből kiderült, hogy 25 éve nem volt ennyi szegény, a GfK szerint a családok vásárlóereje Moldova szintjére süllyedt, a KSH jelentése szerint pedig a korábbinál kevesebb élelmiszer fogyott. A Fidesz ennek ellenére még novemberben sem akart hallani az MSZP áfacsökkentő javaslatáról.

A trafikmutyi novemberi mérlege: 40 ezer tönkretett család, 40 milliárd forint mínusz az államnak, és ugyanennyi plusz a cigarettacsempészeknek. A trafikmutyi harmadik körének is a fideszes politikusok, rokonaik és ismerőseik a haszonélvezői.

Nyilvánosságra került a vak komondoros Balogh József vallomása. Megtudhattuk, hogy az ittas fideszes politikus rátámadt élettársára, a terasz korlátjába verte a fejét és az arcába ütött. Balogh még mindig országgyűlési képviselő.

A MNB hatmilliárdos pályázatot írt ki kommunikációs feladatok ellátására. Ilyen nagyságrendben még sosem írtak ki kommunikációs közbeszerzést. Sokakban feltámadt a gyanú, hogy fideszes kampánypénzről van szó.

Még novemberre sem szállították ki az összes megrendelt tankönyvet a diákoknak.

Jelentősen, 37,4 százalékkal csökkent a használatba vett lakások száma az egy évvel korábbihoz képest. Míg 2002 és 2010 között évente 30-40 negyvenezer új lakás épült, az Orbán-kormány csak rombolni tudott.

2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz. A kormányváltás után az MSZP hozzákezd az ország újjáépítéséhez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*