2013 a rombolás éve volt – május

2013 májusában már három éve folyt az Orbán-kormány újjáépítésnek hazudott rablássorozata. Nyugdíjvagyon, földek, trafikmutyi, és persze az állami megrendelések: újra a Közgép nyert autópályaépítési tendert. Az eredetileg 13 milliárdos beruházást Simicska Lajos kedvéért emelték fel 15,4 milliárd forintra.

Az év ötödik hónapjára az egész ország számára világossá vált, hogy az iskolák államosítása nem szakmai célokat szolgált, hanem csak azt, hogy az oktatáson spóroljanak. A gyermekeink jövőjének rombolása egész évben folyatódott.

A gyorsvonati pótjegy alattomos bevezetése után májusban derült fény arra, hogy hétvégén és az iskolai szünetekben már nem utazhatnak ingyen a diákok múzeumlátogatásra.

Miközben újabb egymilliárd körüli összeget fordított a kormány saját propagandájára, Varga Mihály újabb megszorító csomagot jelentett be. Ez már a negyedik, Orbán Viktor által megrendelt megszorító csomagja volt a Fidesznek 2010 óta.

Májusra a demográfiai adatok is árulkodtak az Orbán-kormány gazdaságot és társadalmat padlóra küldő politikájáról: közel öt százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban.

2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz. A kormányváltás után az MSZP hozzákezd az ország újjáépítéséhez.

MSZP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*