2013 a rombolás éve volt – július

Július elsejével megnyitottak a fideszes trafikmutyi dohányboltjai. Kiderült, hogy Baján egyetlen lakásba 25 céget jegyeztek be, amelyek 90 trafikot irányítanak – a fideszes maffiacsaládok nagy örömére. A trafikmutyi szennyét azóta sem tudja lemosni magáról az Orbán-kormány.

A Világbank jelentése kimutatta, a világ országainak nagy részében emelkedett az egy főre eső jövedelem – kivéve Magyarországot és Dél-Szudánt. Olyan államokkal kerültünk egy csoportba, mint Namíbia, Irak vagy Botswana.

Az Eurostat adatai szerint Magyarország újra lecsúszott a legeladósodottabb tíz uniós ország közé, júliusban 82,4 százalékon állt az adósság GDP-hez viszonyított aránya.

Az év első öt hónapjában 5,5 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. A KSH adatai szerint minden második gyermek a létminimum alatt él, összességében 4,3 millió ember tartozik ide. Az Orbán-kormány egy év alatt 300 ezerrel növelte a szegények tömegét.

Az egészségügyben folyamatos a zűrzavar, a kormány a saját magának szabott határidőket sem tartotta be. Nem készült el a jelentés az egészségügyi munkaerőhiányról, a lakosság egészségi állapotáról, a háziorvoslás feszültségeinek oldásáról és az ellátó rendszer korszerűsítésének kidolgozásáról. Közben rekordot döntött a kórházak adóssága, meglódult az ápolók külföldre vándorlása.

2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz. A kormányváltás után az MSZP hozzákezd az ország újjáépítéséhez.

MSZP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*