19 hét, 133 nap van hátra a választásokig- Mesterházy Attila vasárnapi blogja

19 hét, 133 nap van hátra a választásokig. Még ha Áder János köztársasági elnök egyelőre nem is tud róla, hogyan döntött Orbán Viktor, így hivatalos bejelentés helyett csak egyes fideszes képviselők elszólásaiból értesültünk arról, hogy április 6-án járulunk majd az urnákhoz.
2014 sorsfordító év lesz a maga három választásával, az országgyűlésivel, az európaival és az önkormányzatival. Magyarország meg fogja lepni a világot és önmagát. Kicsit persze a közvélemény-kutatókat is. Ki fog derülni, hogy azok vannak többen, akik Európához tartozó, Európával együtt fejlődő, európai normák és erkölcsök szerinti országban akarnak élni. Azok vannak többen, akik szerint a szegények legyenek kicsit gazdagabbak, a gazdagok meg érjék be valamivel kevesebbel. Azok, akik szerint a politikus hatalma nem saját maga, közvetlen rokonai, barátai és üzletfelei gazdagodását kell, hogy szolgálja, hanem az ország valamennyi lakójának boldogulását. Biztos vagyok benne, hogy azok a politikai erők fogják elnyerni a többség bizalmát, amelyek kiszámítható, nyugodt életet, befogadó és kompromisszumokra épülő politikát, rombolásmentesen, folyamatosan építkező nemzetet és országot ajánlanak a mostani ámokfutás helyett.
A Magyar Szocialista Párt és elsőszámú szövetségese, az Együtt-PM arra készül, hogy alig több mint négy hónap múlva átvegye a kormányzást. Ezért fogunk dolgozni a hátralévő kevés időben. Be fogjuk mutatni, mit ajánlunk mi az országnak és azt is, mit tett hazánkkal négy év alatt Orbán Viktor.
Azt mindenki maga tudja, jobban él-e ma most, mint négy évvel ezelőtt. Mi azt is el fogjuk mondani, hogy az ország, bár keményen dolgozik, sajnos nem teljesít jobban, mert tehetségtelen, saját kényszerképzeteik rabságában vergődő emberek jutottak a kormányrúdhoz, akik rossz irányba fordították közös hajónkat. Az a szomorú igazság, hogy Orbán Viktor pocsékul teljesít. Csökken a belső fogyasztás és a beruházás, így nem több, hanem egyre kevesebb munkahely lesz, amit csak statisztikai hókuszpókusszal tudnak ideig-óráig elfedni. Az adórendszer a saját intézetükben dolgozó szakértő szerint is a gazdagokat részesíti előnyben és elvonja a szegények utolsó filléreit. A bankokat kifosztották, így azok nem tudnak hitelezni, a külföldi befektetőket zsarolják, és állandó bizonytalanságban tartják, így azok elviszik a pénzüket. Elrabolták és ostobaságokra verték el a magánnyugdíjalapokban lévő hatalmas vagyont. Az állandó és egyre kétségbeesettebb „szabadságharc” nekik csak arra kell, hogy Simicska Lajos, Nyerges Zsolt és az új kedvenc, Mészáros Lőrinc cégei verseny és minden ellenőrzés nélkül juthassanak hozzá az adófizetők milliárdjaihoz. Amit ők szabadságharcnak neveznek, az a többséget rabságba taszítja. Ahogy a Békemenetet korrektebb lenne Bosszúhadjáratnak hívni, a szabadságharcukat is helytállóbb volna egyszerű zsákmányszerzésnek nevezni. A választások esélyt adnak rá, hogy Magyarország lemossa magáról a gyalázatot és maga fordítsa jobbra a saját sorsát. Az MSZP részletes programja minden érdeklődő számára hozzáférhető. Klikkeljen ide, a miénk itt van:  http://mszp.hu/sites/default/files/ajanlat_magyarorszagnak_kongresszus20131019_0.pdf . Érdemes elolvasniuk azoknak, akik nem akarják, hogy gyerekeik gyorstalpaló nyelvtanfolyamok után pánikszerűen Nyugatra meneküljenek, akik biztos megélhetést nyújtó munkahelyekre, becsületes és fenntartható nyugdíjakra, nemzetközi színvonalú köz- és felsőoktatásra, modern egészségügyre vágynak. Azt már tudják, hogy kiben nem bízhatnak. Nézzenek körül, keressenek friss arcokat! Meg fognak lepődni, mennyi ilyet kínálunk! Azután, ha túl vannak a meglepetésen, lepjék meg Orbán Viktort is! Megérdemli.

www.mesterhazyattila.hu


MSZP Sajtóosztály

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*