16 magyar egység a szombati döntőkben

Pergő pénteki programot hozott a szegedi Világkupa első napja, hiszen a női K-4 500 méter kivételével az összes 500 és 1000 méteres szám elő- és középfutamait lebonyolították ezen a napon. Már biztos, hogy ezen a két távon minden A-döntőben lesz magyar egység.

Jól szerepeltek rutinos versenyzőink és meglepetés eredményekkel rukkoltak elő fiataljaink a szegedi Világkupa pénteki nyitónapján, amelyen az 500 és 1000 méteres előcsatározásokat rendezték meg.

Vajda Attila

Vajda Attila

Londont megjárt hőseink közül, Kozák Danuta (K-1 500 m), Vajda Attila (C-1 1000 m), Dombi Rudolf és Kökény Roland (K-2 1000 m), valamint a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű hajónk is könnyedén jutott az A-fináléba, mindössze Fazekas-Zur Krisztina számára nem jött ki a lépés, aki K-1 500 méteren Danuta mellett B egységként állt rajhoz. A K-4 500 m olimpiai bajnoka betegség után érkezett a versenyre, és szombaton csak a B-döntőben szerepelhet.

És hogy a londoni hősök mellett kik remekeltek ezen a napon?

Szalai Tamás és Gere Bálint egyaránt ott lesz a királykategória, vagyis a férfi K-1 1000 méter döntőjében, a kenu párosok mezőnyében pedig Mike Róbert „beugrópárral”, Vasbányai Henrikkel vívta ki a döntős szereplést, amelyben egy nagyon fiatal egység, Szabó Gábor és Forgó Christopher is szerephez jut majd. C-1 1000 méteren Vajda Attila mellett jó barátja, Varga Dávid remek középfutamos szereplésének köszönhetően szintén felsorakozhat a döntő rajtjánál.

Dombi Rudolf, Kökény Roland

Dombi Rudolf, Kökény Roland

A hölgyeknél a K-2 1000 méteren Európa-bajnoki bronzérmes Kárász Anna és Vad Ninetta ezúttal 500 méteren célozhatja meg a dobogót, míg 1000 egyesben Medveczky Erikáért és Bara Alexandráért szoríthat majd a közönség.

A női K-2 1000 méteren és a férfi C-4 1000 méteres verseny részvevői számára csak döntőt rendeznek.

A szombati 9.25-kor kezdődő finálékat megtekinti Áder János köztársasági elnök is.

[nggallery id=19]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*