12 Parancsolat címmel nyílik a Baltazár Színház reklámfotó-kiállítása

Reklámfotókból nyit kiállítást csütörtökön nyílik a Baltazár Színház a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a 12 Parancsolat címet viselő tárlaton látható képek az emberi értékekre hívják fel a figyelmet – olvasható a Baltazár Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll, tagjai hivatásos színészek, akik művészi munkájukból élnek meg.
    A társulat 12 Parancsolat címmel egy reklámfotó-sorozatot hozott létre, kiemelve és megerősítve azokat az örök emberi értékeket, amelyek mindenki számára tájékozódási pontokat jelenthetnek a hétköznapokban. A 12 kép tizenkét értéket ábrázol: szeretet, szerelem, biztonság, felelősség, összetartozás, őszinteség, szabadság, elfogadás, vágy, teljesség, lelki béke, hit.
    A közlemény szerint a képeken a Baltazár Színház színészei láthatóak, a fogyatékosság mégsem témája a képeknek. Az a tény, hogy az egyes értékek megjelenítéséhez arcukat adó személyek sérült emberek, alkotói koncepció: nekik talán jobban elhisszük azt, hogy ezen értékek szerint élve valóban olyan világot teremthetünk, amelyben jó létezni – olvasható az összegzésben.
    Ez a kiállítás szolgál alapjául a Baltazár Színház jelenleg is futó, 12+… Az érték a mérték elnevezésű országos programjának is, amely a hazai gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyerekek, fiatalok bevonásával keresi a további értékeket.
    A Budapest Airport szervezésében megvalósuló kiállítást Müller Péter Sziámi költő, énekes nyitja meg csütörtökön délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Forrás:MTI