1001 éjszaka Bécsben

Az Ezeregy éjszaka meséinek titokzatos világa elevenedik meg szombaton a Bécsi Városháza előtti téren, ahol 21. alkalommal rendezik meg Európa legnagyobb AIDS jótékonysági rendezvényét, a Life Ballt. A nagyszabású gálán ott lesz Elton John, Bill Clinton, Eva Longoria, Melanie Griffith és Roberto Cavalli is.

LifeBall1_Foto_Life Ball _ © Arman RastegarSeherezádék, dzsinek, háremhölgyek és szultánfik veszik birtokukba 2013. május 25-én a Bécsi Városháza előtti teret, a Rathausplatzot, ahova 15 órától várják Európa legnagyobb AIDS jótékonysági rendezvényének vendégeit.

A Life Ball ingyenes, nagyszabású nyitóshowja ezúttal Az Ezeregy éjszaka meséi szellemében zajlik, a törökbugyogós elsőbálozók ruháját összesen 28.800 Swarovski-kristály díszíti majd. A Ringtől a Városházáig futó vörös szőnyegen a sztárvendégekkel – Elton Johnnal, Bill Clintonnal, Eva Longoriával és Melanie Griffitthel – együtt vonulhatnak végig a Stylebible-nek megfelelő kosztümöt viselő vendégek. A divatbemutatót Roberto Cavalli jegyzi, aki záróakkordként egy saját tervezésű Mini volánja mögött gurul végig a Magenta Carpet-en.

A megnyitó keretében adják át a Swarovski által 100 ezer euróval támogatott díjat, a Crystal of Hope Awardot, amelyet idén a The Girl Effect nevű projekt képviselői vehetnek át. A Kambodzsában, a Dominikai Köztársaságban, Kamerunban és Ugandában futó kezdeményezés célja, hogy az iskolában tartsa és megvédje a fiatal lányokat a férjez adástól és a prostitúciótól.

A Life Ball és az aukcióval egybekötött Aids Solidarity Gala valamint az egy nappal korábban zajló Red Ribbon Celebration Concert bevételét – ami tavaly 2,1 millió euró volt – osztrák és nemzetközi AIDS-projektek kapják. Ilyen például az Aids Hilfe Wien „Job Impuls” programja, amely HIV-fertőzötteket segít a munkaerőpiacra való visszatérésben.

Ausztriában jelenleg mintegy 8 ezer HIV-fertőzött él, 55-60 százalékuk Bécsben és környékén. A fertőzöttek száma világszerte eléri a 34 milliót, 69 százalékuk Afrikának a Szahara sivatagtól délre eső országaiban lakik A különböző nemzetközi programoknak köszönhetően itt tíz év alatt 25 százalékkal sikerült csökkenteni az új fertőzöttek számát.

life_all

A rendezvény honlapja: www.lifeball.org

Kövessen bennünket Facebookon is: https://www.facebook.com/CompressBudapest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*