Elkészült a DVTK Medical Center és a birkózóterem

Spread the love

Elkészült a diósgyőri sportegyesület, az 1910-ben alapított DVTK sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központja a Medical Center és a klub új birkózóterme, a komplexumot kedden adták át.

A DVTK Medical Center és a birkózóterem az átadóünnepség napján Miskolcon 2019. október 1-jén. A diósgyőri stadion közelében álló DVTK (Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre) Medical Center megvalósításához - az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásában - egy 2017-es kormányhatározat biztosított csaknem másfél milliárd forintot, a tervezés és kivitelezés másfél év alatt zajlott le, amelynek köszönhetően az országban egyedülálló sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ valósult meg, közel 2000 négyzetméter alapterületen. Ezzel a beruházással a Diósgyőr lett az országban az első multisport egyesület, amely saját tulajdonú komplex sportegészségügyi központtal is bír. MTI/Vajda János

A DVTK Medical Center és a birkózóterem az átadóünnepség napján Miskolcon 2019. október 1-jén. A diósgyőri stadion közelében álló DVTK (Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre) Medical Center megvalósításához – az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásában – egy 2017-es kormányhatározat biztosított csaknem másfél milliárd forintot, a tervezés és kivitelezés másfél év alatt zajlott le, amelynek köszönhetően az országban egyedülálló sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ valósult meg, közel 2000 négyzetméter alapterületen. Ezzel a beruházással a Diósgyőr lett az országban az első multisport egyesület, amely saját tulajdonú komplex sportegészségügyi központtal is bír. MTI/Vajda János

    Az eseményen elhangzott: az előkészületek a háttérben már 2016-ban megkezdődtek, ekkor járt Torinóban Sántha Gergely, a DVTK elnöke és Szabó Zsolt, a klub egészségügyi igazgatója, ahol tanulmányozták a Juventus hasonló egészségügyi komplexumát.
    A diósgyőri stadion közelében álló DVTK Medical Center megvalósításához – az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásában – egy 2017-es kormányhatározat biztosított csaknem másfél milliárd forintot, a tervezés és kivitelezés másfél év alatt zajlott le, amelynek köszönhetően az országban egyedülálló sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ valósult meg, közel 2000 négyzetméter alapterületen.
    A központ a legmagasabb szakmai követelményeket is kielégítő eszközökkel – MRI, röntgen, fizikoterápiás készülék, vizsgálók, egyéb orvosi- és rehabilitációs berendezések – rendelkezik, amely a DVTK és az észak-kelet magyarországi régió felnőtt és utánpótlás korú sportolóit, valamint a helyi lakosságot szolgálja. Ezzel a beruházással a Diósgyőr lett az országban az első multisport egyesület, amely saját tulajdonú komplex sportegészségügyi központtal is bír.
    Az átadáson Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: bármerre is jár a világban, két kifejezés mindenkinek, mindenhol eszébe jut a magyarokról, az egyik Puskás, a másik az Aranycsapat. A tárcavezető úgy fogalmazott: a sport területén gyűjtött sikerek, hagyományok a magyar nemzet legjelentősebb erőforrásai közé tartoznak. Mint mondta, a magyarokra illik a sportnemzet kifejezés, ugyanakkor egy sportoló nemzet is az ország.
    A miniszter kiemelte, a kormány célja az, hogy a gyermekek minden nap sportoljanak, hogy a sportlétesítmények legyenek világszínvonalúak, és hogy minél több nagy nemzetközi esemény házigazdája lehessen az ország.
    “Mindhárom célkitűzés tekintetében komoly sikereket értünk el” – tette hozzá, megjegyezve, a sportot a kormány nemzetstratégiai ágazatnak tekinti.
    Az egészségügyi központ épületében kapott helyet a birkózók új otthona, mintegy hatszáz négyzetméteren két birkózószőnyeget helyeztek el, edzői irodákat, öltözőket, és szaunát alakítottak ki.
    Németh Szilád, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke szerint a diósgyőri birkózás, a szakosztály méltó helyet kapott a most átadott létesítménybe. Emlékeztetett rá, hogy a DVTK már csak azért is kiérdemelte a korszerű bázist, mert kiváló birkózókat adott az országnak. Elmondta azt is: ez a komplexum a régióé is lesz.

Forrás:MTI

 

Comments are closed.