Egy kis bemelegítés és egy abszolút győzelem

Spread the love

Eddig ez a 2017-es versenyévad mérlege Lövei Márknak a JLG Motorsport fiatal versenyzőjének, aki a Kakucs Ring Kupába is belekóstolt illetve egy nagyszerű győzelmet is begyűjtött az FRT sorozat idei két bajnoki fordulóján. Ezzel a Kiskunlacházai versenysorozatban egy fordulóval a bajnokság vége előtt kategóriájában a második helyen áll.

 LMfrt1

A legutóbbi két versenyéről az alábbi élményeket osztotta meg velünk:

„ Kicsit hirtelen jött a kérdés az egyik péntek délután, hogy szeretnék-e indulni vasárnapi a soron következő kakucsringi versenyen. Mivel bármikor szívesen ülök versenyautóba természetesen az a választ adtam, hogy igen, hiszen így egy számomra új pályát is alkalmam nyílt kipróbálni. Vasárnap az amatőr sorozatokra épített Subaruval álltam rajthoz és mentem az első teszt körökre melyek nem sikerültek annyira jól mivel használt gumival mentem és még reggel vizes volt a pálya. A teszten folyamatosan csúszkáltam ennek ellenére nagyon élveztem a körözést.

A versenyen az első körben tudtam menni egy abszolút tízedik és egy kategória első időt, de a következő körben már mindenki javított az idején, és már a pálya is kezdett felszáradni. Itt sajnos le csúsztam kategória negyedik helyre, de mivel szerencsére a három futamból a legjobb kör számít így nem volt még el veszve semmi.

A csapat bíztatott szívjam fel magam az utolsó körre és hozzam ki magamból és a kocsiból a legtöbbet. Jött a harmadik kör és az ellenfelek nagyon jó időket autóztak. A rajtnál kezdtem izgulni ahhoz képest, hogy ez egy kevésbé jelentőség teljes kis verseny, de amit tudtam beleadtam az utolsó körre és egy századdal jobb időt tudtam autózni, mint az előttem lévő, így végül sikerült a kategória harmadik helyére fel jönnöm!

 LMkakucs1

A legfontosabb verseny az FRT utolsó előtti fordulója volt, ahol már a jóval erősebb és komolyabb Mitsubishi Lancer EVO-val állhattam rajthoz így a kitűzött cél is nagyobb lett, meg kell nyerni a kategóriát és az abszolút értékelést is!

Szombaton egy teszten is volt alkalmam előtte gyakorolni ahol már az utolsó simításokat végeztük rajtam és az autón! Az utóbbival semmi baj nem volt, tökéletesen működött, az én hibaimat pedig javítgattuk. Nagyon élveztem ezt a napot, mert gyakorlás közben sok mindenki be ült mellém, aminek kivételesen örültem, mert mindenkinek nagyon tetszett az autózás.

Vasárnap pedig következett a verseny ahol elég népes mezőny gyűlt össze. Nagyon sok jó autó és versenyző volt köztük, de nekem ki volt tűzve egy cél, hogy nyernem kell, mert az autó és én képes vagyok rá!

Ez első körben puha gumival mentem, amivel sikerült az abszolút időt meg futni, de itt még semmi nem dőlt el. A második körben sajnos többször hibáztam így nem volt jó az idő, de mivel egy kört lehet mínuszolni, így ez lett az.

A harmadik körben már gumit is cseréltünk, amivel azt gondoltam, hogy egy jó időt tudok autózni. Az első körhöz hasonló időt autóztam, de az összetett időben még egy másodperccel vezettem így az utolsó kör döntött el mindent próbáltam még jobban össze szedni magam!

Itt is eléggé izgultam, megmelegítettem a gumit és elrajtoltam. Bent a pályán nem igazán éreztem milyen időt megyek, hogy elég lesz e vagy sem, de ahogy jöttem le apályáról már láttam a szüleim és a csapattagok arcán a boldogságot innen gondoltam, hogy sikerült teljesítenem azt a célt, amit kitűztünk!

Nagyon szoros verseny volt, mindössze hat tized másodperccel tudtam csak megnyerni, de nagyon örülök, hogy az abszolút értékelésben is sikerült nyerni!

 

Az utolsó FRT fordulón most az lesz a feladat, hogy megvédjem a bajnoki szezon végére is a kategóriámban a második helyet, mivel az első helyen álló ellenfelem már behozhatatlan pontelőnyben van!

Ezen kívül nagyon várom már a csapat döntését, hogy mikor próbálhatom ki magam az idei évre megcélzott új szakágban versenyzői pályafutásom egyik első igazi nagy lépcsőjeként!”

 

Comments are closed.