Budapesten kapott Hollywoodi mosolyt Dobó Kata

Spread the love

montazsAz életben történnek olyan váratlan nehézségek, amelyek aztán mégiscsak előre visznek: a gyönyörű színésznő egy letört fogdarabkának köszönheti mostani, elbűvölő mosolyát.

A tehetség nem minden, egy profi színésznek folyamatosan törekednie kell a megfelelő megjelenésre, hiszen ezen állhat vagy bukhat akár szerep is. Dobó Kata akkor tanulta meg ennek jelentőségét, amikor Los Angelesben élt. Amerikába a színésznő egyébként a mai napig visszajár, főként szakmai fejlesztésekre. Nemrégiben tért vissza például New Yorkból, ahol Larry Moss rendező és színésztréner előadássorozatán vett részt. Az ismert szakember olyan Oscar-díjas színészeket is segített már, mint Leonardo DiCaprio, vagy Hilary Swank. Dobó Kata tőle tanulta meg többek között azt, hogy a tegnap sikere nem garancia a holnapéra. Azért pedig a legnagyobb szakmai alázattal képes küzdeni.

De adódnak olyan helyzetek, amikor veszélybe kerülhetnek ígért vállalások… A színésznő éppen egy televíziós beszélgetésre készülődött, amikor egy darab lepattant az első fogából. Elkeseredésén párja, Zsidró Tamás segített, aki azonnal hívta fogorvos barátját.

- Attól tartottam, hogy utolsó pillanatban le kell mondanom a beszélgetést, holott jó előre egyeztettük az időpontot, és többen is vártak a stúdióban. Mindössze fél órám maradt a megoldásra, de semmi sem lehetetlen – mesélte már mosolyogva az akkor igencsak sokkoló élményét a művésznő.

- Egy ideiglenes rögzítéssel átmenetileg megoldottuk a problémát, de az is kiderült, hogy azért akadna még tennivalónk. Kata 20 évvel ezelőtt ugyan renováltatta a fogait Hollywoodban, de az idő bizony ellenünk játszik – szögezte le dr. Bodrogi Attila, aki végül kihúzta őt a szorult helyzetből.

A művésznőt a színpadi előadások mellett több új televíziós sorozatban, valamint mozivásznon is újra láthatjuk majd. Ezek forgatására kellett elkészülnie a teljesen megújított mosolynak, amelyre sok kollégája azt hitte, hogy csak kifehérítette a fogait. Kata, mint mondja, nem rejtegeti praktikáját, szerinte elmúltak már azok az idők, amikor egy fogorvosi kezelést intim történetként kellett titkolni, és szakmán belül is egyre gyakoribbá vált, hogy a színészek – úgymond – „megcsináltatják” a fogaikat.

- Túl közel vannak a kamerák ahhoz, hogy akár mozivásznon, akár televízióban el lehessen titkolni egy-egy fogproblémát. Kata esetében nem csinálhattunk drasztikus változást, hiszen őt így ismerik, így fogadták el az emberek. Egy olyan felújításra volt szükség a mosolytervezést követően, ahol kontaktlencse vékonyságú kerámia héjakkal puzzle-darabkákhoz hasonlóan végül egy teljesen új struktúrát építettünk fel, és ennek köszönhetően tökéletesen egyvonalba kerültek a fogai is – árulta el szakmai titkát a Bespoke Smile fogorvosa, akibe szintén az Egyesült Államokba ivódott bele a kozmetikai fogászat tudománya. A történethez azt is hozzátette, minden jel szerint sikerült a beavatkozást fájdalommentesen eszközölni, hiszen még olyan is akadt, amikor Kata elaludt a kezelés közben.

- Azóta egyfolytában és bátrabban mosolygok, ami Tamásnak is nagyon tetszik! Egy férfi számára fontos, hogy a párját szépnek és dekoratívnak lássa, és ebben elengedhetetlen szerepe van a magabiztosságnak: ha én belülről sugárzom, az nemcsak a saját külsőmre, hanem Tamásra is kihat! – mondta Kata egy pajkos kacsintás kíséretében.

 

 

Comments are closed.