Zúzda és újabb futamgyőzelmek a Red Bull Ringen

Egy nagyon küzdelmes versenyhétvégét zárt a Gender Racing Team Ausztriában a Red Bull Ringen a bajnokság második fordulóján. A csapat mind a négy versenyzője keményen megküzdött az újabb bajnoki pontokért, de végül újabb futamgyőzelmekkel és dobogós helyezésekkel távozhattak a sógorok gyönyörű versenypályájáról.

Az első versenynap bíztató eredményeket hozó időmérője után aztán sajnos az első körökben versenyzőink felével nagyot fordult a szerencse. Egy megpördülő versenyzőtárs miatt Stern Roland és Hefler Róbert egy nagyon durva zúzdába keveredett ahol mindkettőjük autója nagyon komoly sérüléseket szenvedett és feladni kényszerültek a futamot. A GRT két Formula Renault-s újonca a mezőny másik felében szerencsésen elkerülték a balesetet és a kategóriájukban jó helyen autóztak. Sajnos Szomszéd Lalira kiszabtak egy boxutca áthajtásos büntetést, amit némi rutintalanság miatt nem töltött le így kizárták a versenyből. Ezzel szombaton csak a GRT gokartos újonca Szabó Nikolas látta meg a célt a magyar bajnoki értékelés harmadik és az MNASZ Formula Renault Kupa második helyén.

A második napra a csapat megfeszített munkával helyre állította a törött autókat és az előző napihoz hasonló eredményeket hozó időmérő után a versenyzők bizakodva várták a következő versenyfutamot. Viszont a futam előtt közvetlenül leszakad az eső alaposan megkeverve az erőviszonyokat. A biztonsági autó mögül rajtoló futamon is akadt bőven történés, de szerencsére mind a négy versenyző sikeresen behozta a célba az autókat. Ráadásul Hefler Róbert és Szomszéd Lali az OB értékelés illetve a MNASZ Formula Renault Kupa futamgyőztes helyén, míg Stern Roland az OB ezüstérmes pozíciójában és Szabó Nikolas a kategória ötödik helyén ért célba a nehéz körülmények között. A Gender Racing mind a négy versenyzője értékes pontokat gyűjtött a bajnokságban. A csapat legközelebb június elején a lengyelországi Poznanban áll rajthoz az FIA CEZ következő bajnoki fordulóján.