Zsúfolt hétvégéjük volt a pesti bunyósoknak

Péntektől vasárnapig az UTE ökölvívó terme adott otthont az idei Budapest Bajnokságnak, amely a sportág legrégebbi múltra visszatekintő versenysorozata.

 

Zsúfolásig megtelt, sőt, annál többen is voltak a IV. kerületi edzőközpontban az idei Budapest Bajnokság döntőin, melynek programjában nem kevesebb, mint 38 pár ökölvívó küzdött meg.

Pénteken 180 budapesti és Pest megyei ökölvívó kezdte meg a háromnapos versenyt, amely igazán remek színvonalú, és helyenként a végtelenségig kiélezett küzdelmeket hozott. A döntők folyamán sok olyan párharcot láthatott a közönség, melyek végén mindkét bunyós győztesnek érezte magát, de mivel a küzdelmek végén valamelyik versenyző kezét fel kellett emelnie a ringbírónak, nem egy alkalommal kisebb sértődés lett a verdikt kihirdetése után.

„Pompás küzdelmek, hatalmas mezőny, és egy kicsit méltatlan körülmények voltak az idei Budapest Bajnokságon” – összegezte a látottakat Szakos József, a MÖSZ edzői bizottságának elnöke, aki a folytatásban kifejtette gondolatait. „Azt gondolom, hogy nagyobb helyen kellett volna megrendezni az idei versenyt. Farkas József, és az UTE házigazdaként szenzációs munkát végzett, de ez a terem nem ilyen sok embernek készült.”

„Maratoni három napon vagyunk túl, de nagyon nagy küzdelmeket, csodálatos mérkőzéseket láthattunk. Már érződik az állam és a szövetség azon törekvése, hogy a sportágat ismét a régi magasságokba emeljék. Minden héten verseny van, és ez nagyon jó. Ez régen is így volt, s részben ennek köszönhettük, hogy – több nagy egyéniség mellett – Gedó, Orbán, Botos, Kajdi, Erdei és Kokó olyan szép sikereket értek el. Reméljük, ez a mostani irány visszavezeti a bokszsportot a régi magasságokba” – zárta gondolatait a szakember.

A Budapest Bajnokság egyik fénypontja volt, hogy az új AIBA szabályoknak köszönhetően, 5 és fél esztendőnyi kényszerű „távollét” után, újrakezdhette pályafutását az újpesti Pécsiné Lázár Melinda (69 kg), a magyar női ökölvívás egyik emblematikus alakja, aki végül meg is nyerte a versenyt – a vasárnapi döntőben Német Annamáriát (TMÖ) felülmúlva. Érdekesség, hogy Melinda fia, az ifjúsági korcsoportban versenyző Pécsi Zsolt (64 kg) is megnyerte a rangos versenyt!