Zsákai Olivér és a Drag szörny!

Poco Loco Gyorsulási verseny + Évadnyitó Opel találkozó Kiskunlacháza + Szlalom OB 2016.03.26.

 

Kedves Olivér!

 

Idén egy nem mindennapi Drag szörnnyel állsz rajthoz a Poco Loco Gyorsulási versenyen.

 

Nem unatkoztál az utóbbi hónapokban, a szerelőiddel. Mit is alkottatok, mire is lesz jó a Drag versenyjármű?

– A tavaly már pár teszten látott 2012 Chevrolet Camaro-t fejeztük be illetve alakítottuk át egy kicsit a tél folyamán az eddigi tapasztalatok alapján.
Ez egy csővázas autó amit a legmodernebb tervek alapján építettünk meg chromoly csövekből úgy, hogy alkalmas legyen a legkomolyabb igénybevételre is.
Ezzel szeretnék versenyezni az elkövetkező években, rám van szabva teljesen, minden eszerint készült. Egy Tubolytech Chevy BBC 540 cui Twin Turbo motor hajtja, ezt próbálgattuk már 2015-ben a szezon végén, nagyon ígéretes volt.

 

Lesz-e hasonló Drag jármű kint a versenyen?

– Egyre több hasonló paraméterű autó épül, ezért is igyekeztem lépést tartani. Érdeklődéssel várom Erdős Csabi korábbi Morris-át, illetve Kohári Zoli új, valamint Tuboly Csabi megújult autóját is. Sőt ma hallottam, hogy esély van arra, hogy egy rég nem látott altered is rajthoz áll majd szombaton Tuboly Tamással, ennek drukkolok a legjobban, hatalmas show lesz ha sikerül. 

 

Milyen titkolt céllal érkezel a versenyre?

– Új üzemanyagrendszert építettünk a télen, elsősorban ezt kell tesztelnünk, kell futnom egy-két nyolcadmérföldes óvatos tesztet mielőtt élesben rajthoz állhatok. Tavaly sajnos mindig volt valamilyen műszaki gondom, így nem is rendelkezem még tényleges mért idővel ezzel az autóval. Erre vagyok igazán kíváncsi, jó lenne egy-két problémamentes futamot menni, hogy láthassuk honnan tudunk elindulni és mi az amin változtatnunk kell még. Nyilván cél az éles versenyzés és a pontverseny de még csak reménykedni tudok abban, hogy ez már a hétvégén indulhat. Ha a tesztek jól sikerülnek délután akkor a döntőben már természetesen nem fogom kímélni az autót és az ellenfeleket sem.

 

Fogsz-e esetleg nézőt autóztatni? Alkalmas-e rá?

– Nem, ez az én esetemben teljesen kizárt. Az autó felépítése nem szimmetrikus, a jobb oldala pálcikákból áll, csak a karosszériát tartja lényegében, minden cső a harmada méretezésben a vezetőoldalihoz képest, tehát utas szállítására nem alkalmas, felelőtlenség lenne oda ülést szerelni. Ezt a szabályok kifejezetten lehetővé teszik egyébként, mi éltünk ezzel, mert az egyéb felszerelések súlytöbblete megkívánta ezt a könnyítést. Kicsit sajnálom ezt egyébként mert én sem kezdtem volna bele ebbe évekkel ezelőtt, ha Káldy Péter nem ültet be maga mellé egy futamra. Ennek ellenére túl nagy áldozat lett volna kétszemélyest építeni, így el is vetettem már a legelején a gondolatot. 

 

A 2016-os versenyzési terveidről egy pár gondolatot lécci.

– Minden hazai versenyen szeretnék rajthoz állni amíg a technikai feltételek adottak. Ha a beállításaink összejönnek nem kizárt egy-egy külföldi próbálkozás sem a szezon második felében.

 

Szurkoljunk közösen Zsákai Olivérnek és a Drag szörnyének március 26-án a kiskunlacházi repülőtéren!

 

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu