Zeneszöveg.hu beszélgetések – dalszerzőkkel, szövegírókkal 6. rész KARDOS-HORVÁTH JÁNOS

Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel új sorozat indult, melyben dalszerzők és dalszövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból.

 

Kardos-Horváth János gondolatai és zenei pályája
„Én azokat a dalokat szeretem, amikre rá tudok csatlakozni”

 

A beszélgetés további részei az elkövetkezendő napokban jelennek majd meg a Zeneszöveg.hu hivatalos Youtube csatornáján, érdemes tehát feliratkozni rá:
https://www.youtube.com/channel/UC2J0zUwDRqWAnMoIRSuXGkQ

Nézzétek meg, hogy vajon mit gondol Janó az alternatív jelzőről, a hazai zenei élet vonatkozásairól. Megkérdeztük Tőle, hogy hogyan születnek a dalai, elmesélte, hogy melyik formációját kedveli a legjobban és hogy miért jó, hogy sokan ismerik a Teszkót vagy a Szalai Évát és kiderül az is, hogy hogy kerül a képbe a Republic.
Az eddig készült egyik legizgalmasabb Zeneszöveg.hu beszélgetés a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb szerzőjével és előadójával.

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek – legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig – összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.
A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.

További infók:
www.zeneszoveg.hu