WTCC Hungaroring: Michelisz 2. lett az időmérőn

A mai napon rendezték meg a túraautó-világbajnokság magyarországi fordulójának időmérő edzését, ahol kiváló hazai siker született. Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője idén először maga mögé tudta utasítani a gyári Honda csapat versenyzőit és hibátlan kört teljesítve a második helyen fejezte be az időmérő edzést. Az első helyet a háromszoros világbajnok, Yvan Muller szerezte meg, aki közel 4 tizedmásodperccel futott gyorsabb kört magyar riválisánál a Hungaroringen.

Norbi remek helyről rajtolhat holnap a Hungaroringen

Norbi remek helyről rajtolhat holnap a Hungaroringen

Az időmérő edzés második szakaszában az első körök után Yvan Muller volt a leggyorsabb és csak a francia tudott 1:54 mp alatti időt autózni. Michelisz az első szektorban hagyott ott néhány tizedet, emiatt csak a hatodik helyen állt, de még épp volt annyi ideje, hogy kereket cseréljen és nekifusson még egyszer. Norbi egy teljesen hibátlan kört tudott teljesíteni és Muller mögött másodikként fejezte be az időmérő edzést. A harmadik és negyedik helyen a Honda gyári csapatának versenyzői, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro végeztek.

Michelisz Norbert: Az időmérő előtt sejtettem, hogy lehet esélyünk egy jó eredményre, de ez csak egy tökéletes körrel sikerülhet. Majdnem sikerült is a célegyenes végén volt csak egy apró hiba. Először vagyunk a gyári Honda csapat versenyzői előtt, nagyon büszke vagyok mindenkire, aki részese ennek a sikernek. Nagyobb lépésekben haladunk az autóval, mint amire számítottunk. Egy kis szerencsével holnap akár a győzelem is összejöhet.

[nggallery id=18]

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*