WTCC 2013 – Ausztria, előzetes

Két héttel a magyarországi forduló után Ausztriában, a Salzburgringen folytatódik a FIA WTCC sorozat. Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a Hungaroringen szerzett második helyezés után pontokat remél az ausztriai fordulótól is.

A Budapesttől 450 km-re található versenypályán a 2012-es szezonban rendeztek először túraautó-világbajnoki futamokat. A 4225 méter hosszú aszfaltcsík hosszú egyenesekből áll, ami miatt a végsebességé lesz a főszerep a hétvége során. A versenyzők Monza mellett, ezen a pályán érik el a legmagasabb végsebességet és a legmagasabb átlagsebességet is a szezonban.

Michelisz Norbert a tavalyi versenyhétvégén, az időmérő edzésen csak a 15. pozícióba sikerült kvalifikálnia magát, de ennek ellenére mindkét versenyen pontszerző helyen végzett. Az első futamon a 9., a második versenyen számos előzést bemutatva az 5. helyen ért célba. A Honda számára teljesen új lesz a Salzburgring, azonban a Japán autógyártó az idei sorozatban minden helyszínen versenyképes autót tudott biztosítani Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro és Michelisz Norbert számára is.

A súlyok tekintetében a Honda újabb 10 kg pluszt visz majd magával Ausztriában és az idei szezonban először fut majd azonos súllyal a Chevrolet versenyautóival.

Michelisz Norbert: Elsősorban a tisztes helytállás a cél az ausztriai hétvége során. A pálya nyomvonala nem igazán fekszik az autónak, a legmagasabb átlagsebességet egy körön ezen az aszfaltcsíkon érjük el. Sajnos az autónak még vannak apró hiányosságai és ezek közé tartozik, hogy az egyenesekben a végsebességünk az nem elegendő ahhoz, hogy ezen a nagyon gyors pályán fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel. A cél az, hogy mindkét futamot befejezzem és a lehető legtöbb pontot szerezzük meg a Salzburgringen.

A hétvége menetrendje: (Zárójelben a televíziós közvetítések időpontjai)

Május 18, szombat:

09:00-09:30 Első szabadedzés

11:45-12:15 Második szabadedzés

15:00-15:35 Időmérő edzés (vasárnap 8:30 felvételről, Eurosport)

Május 19, vasárnap:

08:45-09:00 Bemelegítő edzés (08:45 Eurosport)

12:50-           Első futam – 12 kör (12:30 Eurosport)

13:50-           Második Futam – 12 kör (13:30 Eurosport)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*