Womex – Ma van a rendezvény második teljes napja

Ma mások mellett a grúz Iberi, a lengyel Karolina Cicha és Bart Palyga, a kubai Cucurucho, a magyar színtérről pedig a Buda Folk Band és a Bazaar Kings lép színpadra a budapesti világzenei expón, a Womexen.

    A rendezvény kiemelt helyszínén, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a hivatalos válogatásban az Iberi és Karolina Cicha-Bart Palyga duó mellett a brit Bella Hardy mutatja be produkcióját, a Club Duna regionális színpadon, a Fesztivál Színházban a Buda Folk Band mellett a szlovák Pacora Trio és a cseh Clarinet Factory lesz látható és hallható.
Az OffWomex színpadon, a Müpa Átriumában játszik a Cucurucho mellett a japán Kachima4 és a Trinidad és Tobagóból érkezett Alicia Jaggasar and Los Alumnos de San Juan elnevezésű produkció. A Womex-sátor A-színpadán a brazil Emicida, az izraeli A-Wa és a rancia Zoufris Maracas, a B-színpadon a kolumbiai Rancho Aperte Chirimia, a guineai-francia Moh ! Kouyate, valamit a haiti Chouk Bwa Libéte zenél.
Ma bemutatkozik az A38 dj-programja is: a magyar Bazaar Kings mellett a brazil Chico Correa játszik.
A Müpa előadótermében este a They Will Have To Kiss Us First című filmet vetítik, a Bálnában a konferenciaprogram keretében 16 óra 15 perckor Árendás Péter tart előadást az Utolsó óra magyar népzenegyűjtő programról.

Forrás:MTI