Wizz Air: 20% növekedés 2014-ben

 A Wizz Air ma bejelentette, hogy újabb Airbus A320 repülőgéppel bővíti budapesti bázisát. A nyolcadik budapesti gép 2014 márciusában áll forgalomba.

A 2012-ben elért 30%-os budapesti forgalombővülést követően a légitársaság tovább növeli a járatsűrűséget 9 Budapestről induló útvonalon 6 országba. A légitársaság összesen 35  útvonalon üzemeltet majd járatokat  Budapestről.

tablazat

A Wizz Air a nyolcadik gép forgalomba állításával ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy hazai légitársaságként töretlen a fejlődése, és egyre több úti célon, megnövekedett járatszámmal nyújt diszkont árakon minőségi szolgáltatásokat a magyar utazóközönségnek. A városlátogatást tervezők, a családi nyaralásokat kedvelők vagy az üzleti utazók az elmúlt évben számos új desztinációval ismerkedhettek meg. A Wizz Air „Irány Kelet” terjeszkedésének köszönhetően olyan útvonalakkal gazdagodott a Budapestről alacsony árakon elérhető célországok köre, mint Ukrajna, Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Azerbajdzsán, Törökország és Oroszország.

Az új járatok és a növekvő járatgyakoriság azonban nem csupán az utazni vágyóknak jelent örömet. A turisták, az üzleti utazók a Wizz Air diszkont árainak köszönhetően egyre több országból érhetik el Magyarországot, az itt elköltött pénzük pedig komolyan hozzájárul a magyar szolgáltató szektor fejlődéséhez és új munkahelyek teremtéséhez.

„A nyolcadik gép érkezése egy újabb fontos mérföldkő Magyarország vezető légitársaságának életében” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „2013-ban öt új útvonalat indítottunk el. A magyar utazóközönség már Dubaiba, Bakuba, Máltára, Isztambulba és Moszkvába is eljuthat diszkont árakon. A Wizz Air szolgáltatása sok utazni vágyó számára teremti meg a lehetőséget, hogy olyan helyekre is eljusson, ahova a hagyományos légitársaságok árai miatt eddig nem volt lehetősége. Természetesen az új desztinációk igen jótékony hatással vannak a magyarországi beutazó turizmusra is. Nem volt igaza a vészmadaraknak. A Malév csődje után nemhogy csökkent volna, hanem jelentősen nőtt a beutazó turizmus Magyarországra. Biztos vagyok abban, hogy ehhez a kedvező trendhez a Wizz Air is jelentősen hozzájárult. Örömteli, hogy a nyolcadik gép mellett arról is beszámolhatunk, hogy 2014-ben növeljük járatsűrűségünket nyolc desztinációba” – tette hozzá Váradi József.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*