Wizz Air: 10 éve Budapesten

IMG_3148_2A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma ünnepli első budapesti járatainak tizedik évfordulóját. Az első járatok 2004. június 24-én szálltak fel. Ez egy fontos mérföldkő a légitársaság számára, amelyet hat magyar légiközlekedési szakember azzal a szándékkal alapított, hogy a repülést megfizethetővé tegyék Közép- és Kelet-Európa lakosai számára.

Az azóta eltelt tíz évben a Wizz Air erősen és egyenletes növekedést mutatott Magyarországon. A légitársaság jelenleg 37 útvonalat kínál utasai számára két magyar repülőtérről, 20 különböző országba, amely jól mutatja elkötelezettségét az alacsony viteldíjak, a turizmus élénkítése és a repülés területén történő munkahelyteremtés mellett.

A tizedik évforduló napján, a Wizz Air bejelentette, hogy a budapesti repülőtéren külön karbantartó hangár épül a légitársaság számára. A hangár 2015 szeptemberére készül el és több mint 70 képzett szakembernek biztosít majd munkát.

Hogy megünnepelje ezt a különleges napot, a Wizz Air 20% kedvezményt** biztosít a mai napon, 2014. június 24-én éjfélig intézett foglalásra minden Magyarországról induló útvonalán. Tehát az utasok 20% kedvezményben részesülnek, ha a Wizz Air 35 desztinációból álló, Magyarországról elérhető útvonalhálózatára a mai napon foglalják le repülőjegyüket a légitársaság alacsony viteldíjain.

„Ez egy emlékezetes nap a légitársaság számára, hiszen Magyarországon vannak a gyökereink, és több mind 500 magyar alkalmazottunk van” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. – „Az elmúlt tíz évben elnyertük a magyar utasok bizalmát és hűségét. A jövőben is alacsony viteldíjakat és kiváló szolgáltatást kínálunk majd nekik. Az új hangár 2015-re tervezett átadása újabb munkahelyeket teremt majd a képzett szakembereknek, ez segíteni fog megtartani a tehetségeket a magyar repülés számára” – tette hozzá Váradi József.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Wizz Air a Budapest Airport partnere, nagyra értékeljük a légitársaság növekedési potenciálját a magyar piacon” – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. – „A hangárlízing-megállapodás aláírásával ma újabb lépést tettünk a Wizz Air budapesti jelenlétének bővítésére. A légitársaság irodája, műveleti és személyzeti központja valamint szimulációs és képzési központja is a reptéren található. Ez a beruházás is mutatja elkötelezettségünket a növekedés és a munkahelyteremtés mellett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az új hangárnak köszönhetően a repülőgépek magas színvonalú, teljes karbantartása válik lehetővé Budapesten, amely még gördülékenyebbé teszi majd a Wizz Air működését.”

**A 20% kedvezmény a viteldíjra vonatkozik, beleértve az adókat, a nem választható költségeket és egy kisméretű kézipoggyász díját.