Wimbledon – Nem indul a Babos, Fucsovics vegyes páros

Nem indul el Babos Tímea és Fucsovics Márton vegyes párosban a wimbledoni teniszbajnokságon.

    A két MTK-s játékos ebben az évben az Australian Openen és a Roland Garroson is szerepelt együtt, mindkétszer a vegyes páros második fordulójában búcsúztak.
    “Nem változott a közös célunk, szeretnénk kijutni a tokiói olimpiára, és ott Magyarországot képviselve együtt indulni vegyes párosban. Az olimpiára nem lehet vegyes párosban kvalifikálni, az indulhat, aki egyéniben vagy párosban kijut. Ezért dolgozunk, és ezért olykor áldozatot kell hozni. A szakmai szempontokat mérlegelve, teljes egyetértésben úgy döntöttünk, hogy Wimbledonban mindketten a saját feladatunkra koncentrálunk, és kivételesen nem indulunk vegyes párosban” – áll a közleményben.
    Fucsovics Márton a selejtezőből főtáblára került osztrák Dennis Novak ellen kedden kezdi meg szereplését Wimbledonban, Babos egyesben nem érdekelt.
    A női párosok versenyében az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia kettős az amerikai Jessica Pegula, Maria Sanchez duóval kezd.
    A férfi párosok között Fucsovics Mártonra és partnerére, a litván Ricardas Berankisra a hatodikként rangsorolt Nikola Mektic, Franko Skugor horvát kettős vár az első körben.

Forrás:MTI