Weboldalon hirdettek a kerítők-Világszerte közvetítettek férfi prostituáltakat

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat kerítés bűntett, valamint kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – bűnügyi őrizetbe vételük mellett – egy 36 éves és egy 27 éves férfival szemben.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. áprilisa óta egy weboldalon keresztül magyar állampolgárságú férfiak szexuális szolgáltatásait hirdették és szervezték Magyarországi és külföldi ügyfelek számára, anyagi ellenszolgáltatás fejében.

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2016. május 4-én péceli és budapesti tartózkodási helyeiken elfogták a két férfit. A náluk megtartott házkutatás alkalmával a nyomozók olyan mobilkommunikációs eszközöket és dokumentumokat találtak, melyek kapcsolatba hozhatóak a férfi prostituáltak tevékenységével, továbbá lefoglaltak egy nagy értékű személygépkocsit és kábítószergyanús anyagokat is.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, egyben előterjesztést tettek a nyomozók az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.