Webber nyerte az időmérőt – Vettel csak második Japánban

A Forma-1 ezen a hétvégén Japánba látogat, ahol akár a világbajnoki cím sorsa is eldőlhet. Ehhez a toronymagasan vezető Vettelnek először is egy nagyon jó időmérő edzésre volt szüksége.

A fiatal német pilóta egyetlen gyors körrel biztosította a továbbjutást az időmérő első szakaszából. Csapattársának, Mark Webbernek sem volt szüksége második próbálkozásra. Meglepő módon Jenson Button is remek kört futott elsőre, neki sem kellett többször jönnie. Ez sajnos igaz volt Vergne-re is, aki azonban nem remek edzésteljesítménye, hanem az autójából felcsapó lángok miatt került a figyelem középpontjába. A francia pilóta autóján a fékek hibásodtak meg.

F1 - GRAND PRIX OF JAPAN 2013

Az edzés második szakaszát remekül kezdték a Lotusok, a két pilóta hat százados különbséggel lett ideiglenesen első és második, de hamarosan Alonso, majd a két Red Bull is megelőzte őket. Vettel közepes keveréken futott idejét ezúttal nem lehetett legyőzni. Perez, Di Resta, Bottas, Gutierrez, Maldonado és Ricciardo búcsúzott a második körben.

A Q3 –ban némi fordulatot hozott, hogy Sebastian Vettelnek problémái támadtak a KERS – rendszerével. Ez jelentősen visszavetette a német pilótát, aki majd négy tizedre elmaradt csapattársától, Mark Webbertől. Az ausztrál pilóta 1:30-as idővel nagyon magasra tette a lécet, amit ezúttal Vettel sem tudott megugrani. A világbajnoki cím várományosa KERS – problémákkal sújtva ezúttal „csak” második lett. A második soron Hamilton és Grosjean osztozhat. A francia ismét legyőzte finn csapattársát, Räikkönent, aki továbbra is nagyon szenved az időmérőkön. Ezúttal három tizedre maradt el Grosjean-tól.

Az időmérő sorrendje:
1. M. Webber
2. S. Vettrel
3. L. Hamilton
4. R. Grosjean
5. F. Massa
6. N. Rosberg
7. N. Hülkenberg
8. F. Alonso
9. K. Räikkönen
10. J. Button
11. S. Perez
12. P. Di Resta
13. V. Bottas
14. E. Gutierrez
15. P. Maldonado
16. D. Ricciardo
17. A. Sutil
18.  J. Vergne
19. M. Chilton
20. C. Pic
21. G. Van Der Garde
22. J. Bianchi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*