Webber ezúttal gyorsabb volt, mint Vettel

Vettel már világbajnokként érkezett az Abu-Dhabiban megrendezett nagydíjra, de gyorsaságából egy szemernyit sem veszített és uralta a szabadedzéseket. A fiatal bajnok csapata, a Red Bull Romain Grosjean nevezte meg a legnagyobb ellenfélnek, akinek csapattársa, Kimi Räikkönen erre a futamra visszatért a rövidebb tengelytávú Lotushoz.

A finn azonban nemcsak ezért állt a figyelem középpontjában: kiderült ugyanis, a jégember fontolóra veszi, hogy kihagyja az utolsó két nagydíjat, mivel továbbra sem kapott pénzt csapatától, ráadásul az indiai “rádió-incidens” sem segített sokat a két fél kapcsolatában.

F1 - GRAND PRIX OF ABU DHABI 2013

Mark Webber

Az edzés első szakaszában a Red Bull érdekes módon kihagyta a közepes keveréket, és egyből a lágyon küldte ki mindkét pilótáját. Természetesen a többi csapat is így cselekedett, és a Q1 vége felé Hamilton már 1:40-es időt autózott, amivel természetesen meg is nyerte az első összecsapást. Őt Massa, Räikkönen és Grosjean követte.

Az edzés második szakaszában továbbra is a Mercedes-ek maradtak az élen: mintegy fél másodperccel voltak gyorsabbak a mezőny többi részétől. A változás csak annyi volt, hogy Rosberg hajszálnyival gyorsabb volt csapattársánál. Nagy meglepetésre Massa ezúttal kiszorította Alonsót a továbbjutók sorábából.

A Q3-ban Vettel rettenetesen erős idővel nyitott, majdnem 1 perc 40-en belül teljesítette körét. Ezt az időt még a Mercedes pilótái sem tudták megközelíteni. A német bajnok csapattársa, Webber azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, és az edzés végén sikerült 1:40 alá szorítani idejét, amivel az ausztrál megnyerte az edzést. Vettel ezúttal csak a második lett, őt a két Mercedes követte, Rosberg, Hamilton sorrendben. Räikkönennek úgy tűnik jobban fekszik a rövidebb tengelytávú Lotus, hiszen újra gyorsabb volt francia csapattársánál és az 5. helyen végzett.

1. Webber
2. Vettel
3. Rosberg
4. Hamilton
5. Räikkönen
6. Hülkenberg
7. Grosjean
8. Massa
9. Perez
10 Ricciardo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*