Vörösmarty Színház: Figaro, Apák és fiúk, Carmen és 56 csepp vér a következő évadban

A székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2016/2017-es évadban többek között a Figaro házassága, az Apák és fiúk, a Carmen és az 56 csepp vér című darabokat tűzi műsorára.

    A teátrum terveiről tartott hétfői sajtótájékoztatón Szikora János igazgató hangsúlyozta, hogy az elmúlt négy évadhoz hasonlóan ezúttal is a műfaji sokszínűség fogja jellemezni a műsorkínálatot, emellett hangsúlyos szerepet kap az igényes szórakoztatás a klasszikus és a kortárs drámairodalom segítségével.
    A direktor nagyon sikeresnek ítélte a véget érő évadot, hiszen a bérleteladások mintegy 20 százalékkal nőttek tavalyelőtthöz képest, mind a nagyszínház, mind a stúdió látogatottsága megközelítette a 100 százalékot, míg a Pelikán kamaraszínház 118 százalékot ért el.
    Szikora János bejelentette, hogy a társulatból László Zsolt a Radnóti Színházba távozik, Radnai Csilla szabadúszó lesz. Helyükre Varga Lili és Kiss Diána kerül.
    Az első bemutató október elsején lesz, amikor az 56 csepp vér című musicalt mutatják be az október 23-i forradalom 60. évfordulójához kapcsolódva a Magyar Állami Operaházzal együttműködve. Szintén a nagyszínpadon mutatják be Hargitai Iván rendezésében a Figaro házassága című vígjátékot, december elején pedig az Anconai szerelmesek című zenés komédiát Lendvai Zoltán rendezésében.
    A következő bemutató Turgenyev Apák és fiúk című regényének Brian Friel-féle átirata, amelyet Magyarországon először Bagó Bertalan állít színpadra. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közreműködésével valósul meg Márton László színpadi adaptációja Carmen címmel. A nagyszínpadi évad zárásaként pedig Neil Simon művét, a Pletykák című bohózatot mutatják be Székesfehérváron.
    A Kozák András Stúdióban Háy János A Herner Ferike faterja című groteszk komédiáját, Csehovtól a Három nővért, Ivan Viripajev Illúziók című darabját, valamint egy előadásként Ravel Boleróját és Gombrowicztól az Yvonne, burgundi hercegnőt mutatják be a következő évadban.
    A Pelikán Kamaraszínházban Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéje átirataként a Tündérhon vándorai című “költői játékot”, Lőrincz Zsuzsa Makrancos évszakok című mesejátékát és Tömöry Péter Európa, édes hazám! című színművét mutatják be.
    A székesfehérvári nyári színházi előadások között lesz az Anconai szerelmesek és az Abigél.
    A tervek szerint a színház műsorán marad a Csókos asszony, az Augusztus Oklahomában, a Balfácánt vacsorára!, a Psyché, A rajongók, a Terrorizmus, valamint a Száll a kakukk fészkére.

Forrás:MTI