Voltak nehéz pillanatok

DYNAMIC RALLY TEAM – Stefani Baranya Kupa 2015, 2015. augusztus 1-2.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

Lángi Attiláék BMW Z4 M Coupeja most sem hagyta, hogy gazdái unatkozzanak. A Baranya Kupán több olyan probléma is előjött a kocsin, ami a korábbi murvás megmérettetések miatt sebet ejtett rajta. A Dynamic Rally Team pilótájának és navigátorának, Veres Gábornak voltak így nehéz pillanataik az augusztus 1-2-ai, komlói derbin, egyszer közel voltak ahhoz is, hogy totálkárt dobjanak. Ugyanakkor a duó sokat tapasztalatot is szerzett ahhoz, hogyan készítsék fel a versenygépet a soron következő bajnoki fordulóra, a Kassa Rallyra. 

Lángi Attila: Egész hétvégén Mecsek Rally feelingem volt. Hatalmas élmény volt újra ezeken a pályákon autózni, habár a technika nagyon nem akart jól viselkedni alattunk. Egyáltalán nem jöttek be azok a beállítások, amiket a veszprémi újraépítés után alkalmaztunk a BMW-n. Egyszer ráadásul olyan közel is voltunk, hogy totálkárosra törjük a kocsit, mint még soha… Az utolsó körre felemeltük egy kicsit az autót, és jobb időt is mentünk ezután vele, de egy defekt most is beleszólt az élvezetes autózásunkba. Mivel nem siettünk sehova, ezért szépen nyugodtan kicseréltük a rossz abroncsot, majd végiggurultak a gyorsaságin.

Sokszor elmondtuk már, hogy mi nem a kupákat gyűjtjük, hanem az élményeket. Rendesen csúszkáltunk, száraz és esős körülmények között is próbára tehettük a BMW-t, és ahol csak lehetett, igyekeztünk a nézők kedvére tenni.

Szerencse azonban a szerencsétlenségben, hogy most jöttek elő ezek a hibák, és nem Kassán. A futam utáni első munkanapon már neki is álltunk a kocsi javításának, hiszen rengeteg teendő van vele, amivel időben el kell készülni, ugyanis a következő éles küzdelem mindjárt itt van. Ott pedig már minden másodperc és bajnoki pont számítani fog!

Veres Gábor: Tesztelni mentünk, és amit csak lehetett, ki is maxoltuk ebből a tréningből. Ez a futam is rávilágított arra, hogy a múltkori murvás küzdelmek megadták a kegyelemdöfést a Z4-nek. Többek között a rugókat, a futóművet is másképpen kell majd beállítani ezek után. Nem csak a technika, de az időjárás is érdekessé tette számunkra a hétvégi derbit: míg reggel száraz aszfalton kezdtünk, addig a második gyorsaságira leszakadt az eső, majd a nap végére ismét felszáradt a pálya.

Bravúrosabbnál bravúrosabb megoldásokat alkalmazott a helyzetekre Attila, de Hetvehelynél közel kerültek ahhoz, hogy elvérezzen a Baranya Kupa projektünk. Az egyik kanyarban kiugrattunk 5. sebességi fokozatban, amikor fák jöttek velünk szembe. Úgy látszik, a kocsi se akart megsérülni, ugyanis valahogy a levegőben elfordult, és kitért az akadályok elől, ezzel pedig megúsztuk a totálkárt. De belülről azért komoly volt ez a helyzet…

Sok mindent tanultunk ebből a versenyből, s ezek alapján a csapat igyekszik majd felkészíteni a kocsit a Kassára, ami nem csak a technikától, de tőlünk is maximális koncentráltságot fog igényelni.