Vízilabda Eb a közmédiában

Az M1 és a Kossuth Rádió is élőben adja a hétfőn kezdődő budapesti vízilabda Európa-bajnokság magyar mérkőzéseit. Az eseményről az MTI is kiemelten tudósít.

Július 14-én, 12 férfi és 8 női válogatott részvételével kezdetét veszi a két hétig tartó vízilabda kontinensviadal a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A férfi pólóválogatott a B-csoportban, Szerbia, Németország, Franciaország, Horvátország és Spanyolország ellen harcolhatja ki a továbbjutást. A Merész András vezette női csapat Görögországgal, Hollandiával és Nagy-Britanniával meccsel a csoportmérkőzések során. A magyar női válogatott valamennyi mérkőzése 17.30 órakor kezdődik, a férfiak 20.30-as kezdettel vívnak majd.

A budapesti rendezésű torna hivatalos közvetítője (host broadcaster) a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. Az MTVA közel 100 fős stábbal készül az Eb-re.  A kontinensviadal mérkőzéseit 21 kamerával – többek között vízalatti- és szuperlassító kamerák – és két közvetítő kocsival sugározza. Az M1 adásait a helyszínre kihelyezett stúdióból közvetíti, ahol Petrovics-Mérei Andrea lesz a házigazda. A vegyes zónában (ún. mixed zone) Mohay Bence készít exkluzív helyszíni riportokat. A viadal televíziós kommentátora Mezei Dániel lesz.

A Kossuth Rádió 18.00-tól a női, 21.05-től a férfi magyar összecsapásokat közvetíti élőben. A kommentátorok Novotny Zoltán, Gulyás László és P. Fülöp Gábor lesznek.  A kontinensviadallal az MTI is kiemelten foglalkozik: két helyszíni fotóssal és egy tudósítóval folyamatosan követi az eseményeket.

A nyitónapon a vb-győztes Benedek-csapat a spanyolok elleni rangadóval kezdi meg szereplését. A találkozót az M1 20.20-as kezdéssel tűzi műsorára. A nők a szerdán kezdenek a hollandok ellen.