Vivicittá: a sztárok nemes célokért futnak

Egyre közeledik április 13-án a tavasz leglátogatottabb szabadidős  sporteseménye, az évtizedek alatt az évszakkal összenőtt Telekom  Vivicittá Városvédő futás, melyet már 29. alkalommal rendez meg a  Budapest Sportiroda (BSI) a fővárosban.

A hagyományoknak  megfelelően a Telekom Vivicittá alkalmával adományok gyűjtésére is sor  kerül: idén a UNICEF Magyarországot, a Gézengúz Alapítványt és az SOS Gyermekfalut lehet támogatni. A szervezetek egy-egy jó ügyet ajánlanak  a  futók figyelmébe, bízva a jótékonyság sokakat megérintő erejében.

Elképzeléseik erős hangsúlyt kapnak azáltal is, hogy hírességek, neves művészek,  közkedvelt énekesek képviselik őket, akik április 13.-án maguk is  futócipőt húznak, s ott izzadnak majd a tízezres tömegben, futnak,  gyalogolnak és egyidejűleg gyűjtenek a nemes célok megvalósulása  érdekében.


Kutyájával komoly futóedzéseket tart a Normafánál az SOS Gyermekfalut támogató  Barabás Éva televíziós műsorvezető, aki már többször is futott a  Vivicittán. Együtt készül Ötvös Brigitta szépségkirálynő és Gájer Bálint  énekes, aki a 10 km-es futásban indul. A 3,2 km-es gyaloglásban vesz  részt  és gyűjt a Gézengúz Alapítvány követeként Huszárik Kata színésznő. Ez az alapítvány a Salgótarjáni intézményét szeretné felszerelni minél több olyan  kölcsönzésre is alkalmas eszközzel, melyek segítenek a születéskor   rendellenességgel világra jött kisgyermekek fejlesztésében. Pindroch  Csaba is a Gézengúzok “színeiben” fut majd.
Igen erős csapatot vonultat fel a UNICEF Magyarország is, élén a nagykövetével D. Tóth Krisztával.
Kocsis Tibor a rajtja előtt még egy mini koncertet is ad a futóknak, de  mellettük sikerült még “csatarendbe” állítani Szabó Kimmel Tamás színművészt és Dukai Regina modellt is. A UNICEF célja az, hogy minden  gyerek kaphassa meg a gyermekbénulás elleni Szabin-cseppet. A Vivicittá  adta egyedi alkalmat ki nem hagyná a Barátok közt Tv-sorozat ismert  szereplője, a sportos  Kiss Ramóna sem.

De nem kell ahhoz hírességnek lenni, hogy az ember átélhesse a  “jótékonysági követ” érzést. Bárki lehet a választott jó ügy “szószólója”, elkészítve saját  “kampányát”, a felkészülése során adományokat gyűjtve barátai,  ismerősei, munkatársai, üzletfelei körében (apropo.sos.hu).
A Telekom Vivicittá futamai a jól megszokott margitszigeti helyszínről rajtolnak. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét  annak is köszönheti, hogy több féle futam is indul, így a család minden  tagja megtalálhatja a számára legtöbb örömöt kínáló távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá (3,2 km), gyaloglás (3,2 km), 800  méteres családi futás, és a legkomolyabb felkészültséget igénylő  félmaraton (21 km).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*