Vitézy: a tárca megszűnésével eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek

Fotó: Juhász Melinda

Az új energetikai tárca létrejötte révén, Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek – írta Vitézy Dávid hétfőn a Facebook-oldalán.

    Közölte, a közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át.
    Vitézy Dávid bejegyzésében megköszönte Palkovics Lászlónak és a kormánynak “a megtisztelő felkérést és a közös munkát”, majd azt írta: “úgy hiszem, az elmúlt fél évben a hazai közösségi közlekedés és a vasút számos nagy ügyében tudtunk a helyes irányba egyet előre lépni”.
    Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn jelentette be: önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány.
    Gulyás Gergely az új minisztérium létrehozását azzal indokolta: a háború és a szankciós energiaárak miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak ügye.
    A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi – mondta.
    Az energetikai minisztérium vezetőjének Lantos Csabát kérte fel a miniszterelnök – ismertette, hozzátéve, hogy az új miniszter december 1-jétől tölti be posztját.
    Gulyás Gergely közölte: Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását elfogadta a kormányfő.
    Távozásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdasági, az építésügyi és beruházási, valamint a kulturális és innovációs tárca veszi át.

MTI