Visszatérü​nk Kecskemétr​e!

A Ferobox Event visszatér Kecskemétre. Szép emlékek fűzik a promóter céget a városhoz, hiszen közel egy évvel ezelőtt a Messzi István Sportcsarnokban szerezte meg Kelemen Balázs (18-0-0, 12 KO/TKO) a WBO interkontinentális övét, valamint Bedák Zsolt (19-1-0, 7 KO/TKO) itt vívta visszatérése után második győztes mérkőzését.

A márciusi gálát nemcsak amiatt várhatja a boksztársadalom, mert Erdei Zsolt (33-1-0, 18 KO/TKO) ismét a kötelek közé lép magyar közönség előtt, hanem mert Kecskeméten a tavalyihoz hasonlóan ismét pompás hangulatú gálára van kilátás. A Messzi István Sportcsarnokban természetesen teltház volt és a szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak a falak közé. Az esemény után még a nagy német gálákat megélt Bedák is úgy nyilatkozott, hogy az Universumnál volt hasonló élményekben része.

A közönség hangulatán sokat dobot Baranyi Richárd (4-0-0, 3 KO/TKO), hiszen éppen szülővárosában debütálhatott a profik között, ráadásul ezt kiütéses győzelemmel tette. „Amikor találtam egy tisztát és felhördült a közönség vagy éppen a bevonulás során tapasztalt tombolás hatalmas élmény volt. A zajban úgy éreztem, mintha világbajnoki övért bokszolnék, holott egy egyszerű előmeccs volt. A legvégén is óriási volt az őrjöngés” – nyilatkozta akkor a gála hangulatáról.

Bedáknak ezután fehérorosz ellenfelét sikerült legyőznie, mellyel bizonyította, jó döntésnek bizonyult visszatérnie közel hároméves kihagyás után az ökölvívás világába. Kovács „Vipera” Attila (31-4-0, 19 KO/TKO) is kötelek közé lépett, mi több, az est leglátványosabb ütését produkálta: akik ott voltak, vagy a televízióban nézték, biztosan nem felejtik, hogy mekkora balcsapottal küldte a padlóra sokadszor Zoran Didanovicsot, akinek esélye sem maradt a folytatásra.

A gálát Kelemen Balázs zárta, aki a tanzániai Said Mbelwát győzte le egyhangú pontozással, így megszerezte a WBO interkontinentális övét, melyet mesterének, Őri Józsefnek ajánlott, ugyanis ő volt az első tanítványa, akivel közösen érhetett fel a csúcsra.

A Feroboxnak tehát csupa jó emléke van Kecskemétről és valami hasonlóra, sőt, még nagyobb őrületre van kilátás március elején, hiszen minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója, Erdei Zsolt is a kötelek közé lép. Megnézni a televízióban, vagy éppen a helyszínen minden sportszerető embernek kötelező!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*