Visszaköltözhetnek a gázömlés miatt házaikból kimenekített gyáliak

Visszatérhetnek lakásaikba azok a gyáliak, akiket csütörtök délután egy kereszteződésben történt gázvezeték-szakadás, illetve gázömlés miatt kísértek biztonságos helyre – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtök este az MTI-t.

    Csámpai Attila közlése szerint összesen 125 embernek kellett elhagynia lakását, illetve a Bem József utca és a Kőrösi út kereszteződésében lévő élelmiszerüzletet is kiürítették. Ugyancsak kiürítettek egy a környéken lévő fröccsöntő üzemet is.
    A kereszteződésben egy munkagép vágott át egy 63 milliméteres, másfél méter mélyen lévő gázvezetéket. A kiömlő gázt a fővárosi hivatásos, illetve a gyáli önkéntes tűzoltók semlegesítették a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának felügyeletével.
    Mivel a sérült gázvezeték körzetében magasfeszültségű villanyvezetékek is futnak, először 100, majd 200 méteres sugarú körben lezárták a térséget.
    A veszély azóta elmúlt, de a gázszolgáltató szakemberei még dolgoznak a sérült vezeték javításán. Emiatt mintegy ötszáz embert érintő gázszünet van a térségben, várhatóan péntek délelőttig. A jelenleg is folyó felmérés után derülhet ki, hogy a szolgáltatás szüneteltetése miatt hányan kérnek ideiglenes elhelyezést éjszakára, amiről az önkormányzat gondoskodik majd  – tette hozzá Csámpai Attila.

Forrás:MTI