Visszaéltek Iszak Eszti fotóival

Nem először fordul elő Iszak Esztivel, hogy közösségi oldalon használják a profilképét, azonban korábban soha nem történt meg vele, hogy valaki társkereső oldalon regisztrált a fotójával. A történtek kísértetiesen hasonlítanak a Kamureg sztorijaira – a VIVA népszerű reality-jéből kiderül, nem mindenki az, akinek mutatja magát az online világban. Eszti azonban nem hagyta annyiban a dolgot: úgy döntött, levelet ír a profil használójának…

 iszakeszti_nyaralas

Milliók keresnek párt az interneten, azonban gyakran előfordul, hogy a kiszemelt profilja nem a valóságot mutatja. Akad, aki néhány évvel korábbi képet tölt fel magáról és jellemző, hogy a photoshop segítségével rejtik el a kisebb-nagyobb szépséghibákat. Az sem ritka, amikor valaki teljesen másnak adja ki magát, például egy híresség fotóját használja a saját(?) adataival regisztrált adatlaphoz. Hasonló történt Iszak Esztivel is.

„Egy volt kollégám látott egy képet az egyik Facebook regisztrációhoz kötött társkereső oldalon, ami nagyon hasonlított rám. A rá következő napokban több ismerősöm is jelezte, hogy látta az egyik civil  fotómat egy magát Kiss Kittinek nevező lány neve mellett. Igaz, hogy nem vagyok rajta száz százalékosan felismerhető, de a megtévesztéshez elég. Eleinte csak profilképnek használta, de később a borítóképét is lecserélte egy nyaraláson készült fotómra. Ekkor kértem meg a barátaimat, hogy jelentsék az oldalt a szolgáltatónak” – kezdte a VIVA népszerű műsorvezetője.

„Bevallom, annyira nem zavart, az már annál inkább, hogy a profilt társkeresőn is használták, amivel komolyan megtéveszthetnek másokat. Minden kísértetiesen emlékeztetett a csatornám Kamureg című reality műsorára, amelyben annak járnak utána, hogyan verik át egymást az emberek az interneten. Úgy döntöttem, személyes levelet írok a lánynak – bár arról sem vagyok meggyőződve, hogy lány az illető -, miszerint nem feltételezem, hogy szándékosan vezetne félre bárkit is, de vegye le a fotóimat az oldaláról. Választ ugyan nem kaptam, de a képeket lecserélték azóta” – folytatta a VIVA Tükröm, tükröm műsorának háziasszonya, aki mindössze egy hivatalos illetve egy privát oldalt kezel, mégis számos Iszak Esztis oldallal találkozott már a közösségi médiában.

„Vannak rajongói és egyéb oldalak, ezekkel nem is foglalkozom addig, amíg nem írnak üzenetet a nevemben. A leginkább az zavar, amikor valaki másnak adja ki magát. Nem értem, miért csinálják, nincs is értelme, hiszen a találkozáskor minden kiderül, és a másik joggal érzi átvertnek magát” – szögezte le Eszti.

A VIVA Kamureg című reality-je éppen a fenti témát, a netes társkeresés miértjeit boncolgatja, miközben olyan alapszabályokra is rávilágít, hogy érdemes ellenőrizni, a profil használójának hány ismerőse van a közösségi oldalakon, és gyanús lehet, ha a kiszemelt nem akar élőben is találkozni.

 

Hatalmas átverések és online „jóbarátok” a Kamureg című reality-ben a VIVA-n