Vissza a gyökerekhez: járműtörténelmi legendák övezik a BMW Group Classic új otthonát

Az ikonikus járműkülönlegességeket gondozó BMW Group Classic vadonatúj épületegyüttesében a történelmi archívumok és a hagyományőrző kiállítások mellett családias hangulatú ügyfélközpont, széleskörű alkatrész-szaküzlet, professzionális márkaszerviz és korhű kikapcsolódási lehetőség is várja a bajor gyártó ügyfeleit és rajongóit.

Az ikonikus járműkülönlegességeket gondozó BMW Group Classic vadonatúj, történelmi helyszínen folytatja tovább működését: a vállalat százéves múltját idéző archívumok, a legendás motorkerékpárokat és autókat őrző kiállítások, a népszerű workshopok, a központi irodák, a családias hangulatú ügyfélközpont és a több mint 55 000 eredeti alkatrészt kínáló szaküzlet München Milbertshofen kerületében költözött közös épületegyüttesbe. Azzal pedig, hogy a BMW Group Classic új otthona éppen a vállalatcsoport centenáriumi évében készült el, a BMW Group a gyökereiben rejlő értékek és a múltbéli hagyományok megőrzését élteti. A Moosacher Straße 66 szám alatt található, mintegy 13 000 négyzetméter alapterületű épületegyüttes kiemelt jelentőséggel bír a bajor gyártó történetében, hiszen egy évszázaddal ezelőtt, 1916 márciusában itt kezdődött meg a BMW AG sikertörténete. Az egykori üzem jellegzetes, boltíves kapuját, amelynek tetején egy történelmi toronyóra is látható, az évek során műemlékké nyilvánították, így mára már teljesen felújítva, ikonikus elemként szimbolizálja a komplexumba érkezők előtt a BMW Group történelmi utazásának kezdetét.

„Mostantól minden részlegünk egy közös tető alatt dolgozik, amely ideális feltételeket teremt nekünk ahhoz, hogy méltóképpen megőrizzük történelmi örökségeinket. Az idei év olyan fontosabb eseményeit, mint a Concorso d’Eleganza Villa d’Este, a Mille Miglia és a Festival of Speed, az új komplexumból is kivétel nélkül sikerrel menedzseltük végig, az új otthon pedig már megnyitása legelső napján, 2016. március 7-én, a BMW Group fennállásának centenáriumát ünneplő sajtótájékoztatón igazolta létjogosultságát” – mondta Ulrich Knieps, a BMW Group Classic igazgatója.

A BMW Group Classic új otthona a BMW, a MINI és a Rolls-Royce klasszikus járművei iránt rajongók és az ikonikus járműkülönlegességek tulajdonosai számára egyaránt ideális találkozási lehetőségeket kínál, ahol a bajor gyártó ügyfelei két- és négykerekű kedvencük tökéletes megőrzéséhez, illetve odaadó gondozásához is értékes információkat és szolgáltatásokat kapnak. A hatalmas épületegyüttes legendás üzemcsarnokában mindeközben a BMW Group Classic széleskörű gyűjteményének járművei és egyéb kiállítási tárgyai tekinthetők meg teljes életnagyságban, az egyes helyszíneket pedig különféle eseményekre ki is bérelhetik az érdeklődők. A bajor gyártó exkluzív tárlatvezetéssel is kedveskedik a komplexumba látogatóknak, akik így az új helyszínről és a BMW Group százéves történelméről egyaránt mélyreható információkkal gazdagodhatnak. Az épületegyüttesben a „Mo 66” nevű kávézó is megkezdte működését, ahol a vendégek közvetlenül a BMW Group Classic központi kiállítócsarnokára nézve hódolhatnak a kulináris élvezeteknek.

Az új épületegyüttes arra is lehetőséget biztosít, hogy a BMW Group Classic minden korábbinál átfogóbb módon mutassa be a látogatóknak a vállalatcsoport, valamint a BMW, a MINI és a Rolls-Royce történelmének mérföldköveit, miközben a BMW Group archívumaiban a vállalatot, a márkákat és a termékeket érintő legrészletesebb kérdésekre is minden válasz megtalálható. A BMW Group Classic vadonatúj központi irodájában már a sajtókommunikációért, a marketingért, illetve az esemény- és kiállítás-szervezésért felelős csapatok is egymás mellett dolgoznak, sokéves tapasztalattal, kimagasló szaktudással és megszállott szenvedéllyel. A vállalat járműipari szakértői a történelmi motorkerékpárok és a klasszikus autók megőrzését és felújítását végzik, miközben a járművek megvásárlása és eladása terén is segítséget nyújtanak az ügyfeleknek. A BMW Group Classic szükség esetén pénzügyi kölcsönnel is segíti ügyfelei klasszikusautó-vásárlását és az eredeti alkatrészek beszerzését. A vállalat szaküzlete jelenleg több mint 55 000 eredeti alkatrészhez kínál hozzáférést, ez a szám azonban napról napra növekszik. A BMW Group Classic alkatrész-szaküzlete kizárólag eredeti alkatrészekkel szolgálja ki a két- és négykerekű járműkülönlegességek tulajdonosait.