“Vipera” nagyváltósúlyú magyar bajnok!

’Vipera’ nagyváltósúlyú magyar bajnok!A hangulat garantált volt a Ferobox Event profi boksz gáláján a Barba Negrában, hiszen teltházas közönség gyűlt össze a fővárosban péntek 13-án. A nagy érdeklődés nem volt véletlen a Sport Televízió által élőben közvetített esemény iránt, hiszen két magyar bajnoki címmeccset is rendeztek. Cirkálósúlyban Nagy Sándor T.K.O.-val védte meg övét, míg nagyváltósúlyban Kovács ‘Vipera’ Attila szintén T.K.O.-val szerezte meg a címet.

Baranyi Richárd félnehézsúlyban harmadik profi mérkőzésére készült Orsós Gábor ellen. Eddig mindkét meccsét kiütéssel nyerte a Ferobox ökölvívója és ezúttal is villámgyorsan elintézte ellenfelét. A 23 éves kecskeméti bokszoló először egy jobbhoroggal, majd egy balfelütéssel büntetett, míg nem egy szép kombinációval végleg a padlóra küldte Orsóst, aki hosszú időre el is vesztette az eszméletét, de szerencsére nem történt komolyabb baja. Baranyi tehát harmadik meccsét is könnyedén nyerte ismét bizonyítva, hogy a Ferobox egyik legnagyobb reménysége.

Ezután a pehelysúly hazai egyeduralkodója, Bedák Zsolt következett hatmenetes meccsen Kassai Ignác ellen. A mérkőzésre Erdei Zsolttal készülő 29 éves ökölvívó a második menet elején kapta el először ellenfelét, többször is elsült a híres balhorog, a felvonás végén a gong mentette meg csak Kassait a kiütéstől. A harmadik végén is, hiszen egy újabb balhorog után letérdelt, a számolás után pedig azonnal vége lett a menetnek. A negyedikben már nem volt ekkora szerencséje: egy felütéssel fogta meg Bedák ellenfelét, akinek már csak a védekezésre maradt ereje, majd egy jobbegyenessel padlóra is küldte. Bár Kassai felállt, a bíró nem engedte tovább a teljesen egyoldalúvá vált meccset, Bedák T.K.O.-val győzött.

A Ferobox legújabb igazolása, a cirkálósúlyú Bozai Gyula lépett a következő mérkőzésen a szorítóba, Szatmári Tamás ellen. Bozainak hatalmas szurkolótábora volt, szinte felrobbant a Barba Negra, amikor bevonult a ringbe. Egy jobbegyenessel köszönt be a 39 éves ökölvívó és már az első menetben jóval több tiszta ütése volt a nála nagyobb darab, de lassabb ellenfelénél. Sok minden a másodikban sem változott, de Szatmári keményfejűnek bizonyult, állta az ütéseket. Így ment ez az ötödik menetig, amikorra mindketten nagyon elfáradtak, így Szatmárinak is sikerült párszor keményen megütnie Bozait. A hatodik felvonás is végigment, mely után Bozai kezét emelte magasba a bíró: egyhangú pontozással győzött.

A félnehézsúlyú Pintye Szabolcs két és fél év után készült visszatérni, melyben Baran Attila próbálta megakadályozni. Rögtön egymásnak esett a két rendkívül gyors bokszoló, már az első menet nagyon intenzívre sikerült, egyik sem kímélte a másikat. A másodikban sem vettek vissza az iramból a fiúk, ütötték egymást rendesen, a közönség meg tombolt, mert remek mérkőzést láthatott. A folytatásban sem fáradtak a srácok, továbbra is rendkívül kiegyenlített, rengeteg tiszta ütés tarkította bokszot mutattak. A záró felvonásban Pintye tűnt egy picit frissebbnek, de Baran is ütött szép számmal. A pontozóknak nem volt egyszerű dolguk, végül megosztott pontozással Pintyét hozták ki győztesnek, akinek így remekül sikerült visszatérése.

Nagy Sándor Feroboxos csapattársa, Faur Csaba ellen próbálta meg megvédeni cirkálósúlyú magyar bajnoki övét, melyet márciusban még Bozai ellen sikerült elhódítania. A meccs elején nem ugrottak egymásnak a fiúk – talán nehezen vetkőzték le, hogy civilben egyébként barátok -, főleg Nagy próbálkozott, de nem nagyon sikerült eltalálnia ellenfelét. A harmadik menetben talált be először a címvédő, de a negyedikben Faur is kiosztott egy remek jobbhorgot. Az ötödik felvonásban aztán Nagy magára talált, először egy bivalyerős jobbegyenessel, majd egy testütéssel. Faur nem tudta folytatni, így a rendőrből lett profi bokszoló megvédte magyar bajnoki címét.

Az este utolsó mérkőzésén Kovács ‘Vipera’ Attila és Munkácsy Lajos küzdött meg a betöltetlen, nagyváltósúlyú magyar bajnoki címért. A második menetben villant először Kovács, jobbal és ballal is betalált és egyértelműen átvette az irányítást. Munkácsy azonban derekasan küzdött és állta az ütéseket, látszott, hogy komolyan gondolja ő is az öv megszerzését. Az ötödik menetben ‘Vipera’ egy balhorog jobbfelütéssel mart, Munkácsyra számolni kellett és bár folytatni tudta, Kovács vérszemet kapott és addig ütötte ellenfelét, amíg a bíró teljesen jogosan beszüntette a mérkőzést. ‘Vipera’ így régi önmagát idézve, T.K.O.-val szerezte meg a magyar bajnoki címet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*