Vincze Marci: gyöngyösi szezonnyitó!

Vincze Marci is részt vett a Kövérgáz Rally SE évindító eseményén a Szezonnyitó Faroláson. A szécsényi versenyző a decemberi Szilveszter Rallye óta most először ült az EVO IX-es Mitsubishiben és a téli szünet után, a Brezova gokart pályán próbálta ki a nagy revízión átesett Lancert.

 

Vincze Marci: „Ez egy évadnyitó, bemelegítő futam volt, ahol driftesek, szlalomosok és rallysok is képviseltették magukat. Gyakorlatilag mindenki, aki az autósportban létezik és mozog az Északi Régióból. A rendezvény érdekessége, hogy nem volt időmérés, illetve verseny, tényleg csak azért jött ide mindenki, hogy teszteljen egyet és kipróbálja az autóját.”

Marci majd másfél hónap szünet után ült ismét versenyautóban.

 

„Mindenképpen meg kellett már mozdulnunk, mert ősszel és a Szilveszter Rallye-n nem mentünk annyit, mint amit szerettünk volna, és már februárt írunk, nyakunkon van a 2016-os évad. Elfüstöltünk egy-két garnitúra gumit, pár dolgot állítottunk az autón, szóval jól éreztük magunkat. Sütött a nap, gyönyörű idő volt, úgyhogy minden nagyon szuper volt!”

Adódik a kérdés, hogy az ilyenkor kötelező feladatok után, új beállítások kipróbálása, gumi teszt a látvány is előtérbe kerülhet? „Bizony ez így igaz! Háttal érkeztünk egy csomó helyre, meg itt annyira tapad az aszfalt, hogy ha véletlenül valamelyik gyengébb alkatrész cseréje elmaradt volna, akkor az itt eltörik és mehet bele az új. Idén viszont semmi hiba nem jött elő, azaz a szerviz csapat kiváló munkát végzett a téli szünetben. Ezért is jó egy ilyen rendezvény, mert látjuk, hogy hol tartunk. Vittem néhány ismerőst, akiknek sikerült mosolyt csalnom az arcukra, az autót is megmozgattuk, szóval, ahogy mondani szokás: a foglalkozás elérte a célját!”