Világsztárok lépnek fel az Operában és az Erkel Színházban

Világsztárok lépnek fel a következő hetekben a Magyar Állami Operaházban és az Erkel Színházban: láthatja és a hallhatja a közönség Charles Castronovót, Erwin Schrottot, Renée Fleminget és Iréne Theorint.

    A dalszínház tájékoztatása szerint az amerikai tenor, Charles Castronovo Bohémélet-sorozattal lép fel az Operában. Az olasz és ecuadori gyökerekkel rendelkező művész december 9. és 17. között öt alkalommal lép Rodolfóként az Ybl-palota színpadára.
    A montevideói születésű sztárbariton, Erwin Schrott három Don Giovanni-előadással tér vissza az Erkel Színházba: december 16-án, 18-án és 21-én láthatja őt Mozart talán legrejtélyesebb alkotásának címszerepében a budapesti közönség.
    Januárban önálló estet ad Renée Fleming amerikai szoprán Budapesten. A korunk egyik nagy zenei egyéniségének tartott énekesnő eddig egyetlen alkalommal szerepelt a budapesti Operában öt évvel ezelőtt. A közönség január 21-én láthatja ismét Renée Fleminget, aki ezúttal zongorás, klasszikus dalesttel készül az Erkel Színház színpadára. Az esten Hartmut Höll működik közre.
    Charles Castronovo, Renée Fleming és Erwin Schrott fellépése mellett hétfőn a svéd szoprán, Iréne Theorin főszereplésével rendeznek emlékkoncertet Richter János halálának 100. évfordulója alkalmából, míg november végén Marcello Giordanit láthatta az Erkel közönsége Cavaradossiként – olvasható a közleményben.

Forrás:MTI