Világrekorddal ért célba a Nemzeti Bor Maraton!

2573km, 11 nap, 103 rajt és cél, közel 390 érintett település. Ezek a számok amellett, hogy extrém teljesítményt rejtenek, a Nemzeti Bor Maraton külön világrekord kísérletét is jelentik. Ami abból áll, hogy megszakítás nélkül, folyamatos futással teljesítették az indulók a Magyarország mind a 22 borvidékét átívelő távokat.

A leghosszabb maraton váltó világrekordját 257 óra és 5 perc alatt sikerült felállítani június 3-án éjjel 01:05-kor, amikor az utolsó futók is megérkeztek Hajósra.

A 11. nap során Tiszakürt, Csongrád, Hódmezővásárhely, a kiemelt helyszín Szeged, Mórahalom, Ásotthalom, Pusztamérges és Kiskunhalas érintésével ért vissza a Nemzeti Bor Maraton május 23-i rajthelyszínére.

Szegeden közel 500 fő várta a mezőnyt a Napfény Park parkolójában, majd ők indultak tovább, előtte bemelegítettek a világbajnok fitneszversenyzővel Bán Renátával. A késő délutáni órákban Zséda lépett fel, majd FankaDeli zárta a programot.

A 103 településen közel 10.000 ember vett részt abban, hogy a teljes szakaszokon, vagy a településen belül kísérőként legyen részese a futásnak, így segítve a világrekord kísérlet sikerét.