Vettelnek nemcsak a sisakja csillogot az időmérő edzésen Szingapúrban

A szabadedzések alapján Sebastian Vettel volt ismét a legesélyesebb a rajtelsőség megszerzésére Szingapúrban. A német pilóta nem okozott csalódást és megnyerte az edzést.

D.A.

Q1

Az edzés első szakaszában a Mercedes pilótája, Nico Rosberg sokáig őrizte az első helyet, de csapattársa Lewis Hamilton csak minimálisan maradt el tőle. Ez így is maradt, amíg a két Red Bull meg nem futotta első mért köreit. Ezután már az év végén távozó Mark Webber állt az élre. Ezután minden csapat feltette a szuperlágy keverékeket és az idők látványosan javulni kezdtek. A legjobb időt Hamilton érte el, de a továbbjutásra esélyes csapatok közül mindenki sikeresen vette az első akadályt. Ki kell emelni, hogy a Red Bull-nak és Romain Grosjean-nak nem volt szüksége a lágyabbik gumikhoz a továbbjutáshoz. Ez mindenképpen komoly fölényre engedett következtetni.

b3023b8515015351365a61489ec6cced

Q2

A Q2-őt ismét a Mercedes kezdte a legerősebben: mindkét pilótájuk 1:43-as köröket ment elsőre. Vettel azonban még magasabbra tette a lécet, és egy 1:42-es körrel nyitott. Grosjean nyolc tizedet adott, a csapatot jövőre elhagyó Räikkönennek, aki hátfájásra panaszkodott az edzés előtt. Az kérdéses, hogy a finn pilótát ez mennyire hátráltatta, mindenesetre az edzés harmadik szakaszába már nem jutott tovább, és holnap a 13. helyről kezdheti meg a futamot. A két McLaren közül csak Button fért be még az első tízbe, mexikói csapattársa, Perez a 14. lett. Sebastian Vettel eközben repült az élen, még csapattársának is majd’ egy másodpercet adott.

Q3

Az időmérő edzés utolsó felvonásában Vettel még tovább faragott remek időeredményén. Úgy tűnt, csata csak a második helytől lefelé alakulhat ki. Ehhez képest Rosberg elég közel ért a háromszoros bajnokhoz, de csak a második legjobb időt érte el. A Lotus pilótája, Grosjean egy félelmetesen gyors középső szektort futva érte fel a harmadik helyre. A Ferrarinál ezúttal a „másodhegedűs” győzőt: Massa 4 századdal előzte meg Alonsót.

Végeredmény

1.  S. Vettel
2. N. Rosberg
3. R. Grosjean
4. M. Webber
5. L. Hamilton
6. F. Massa
7. F. Alonso
8. J. Button
9. D. Ricciardo
10. E. Gutierrez
11. N. Hülkenberg
12. J. Vergne
13. K. Räikkönen
14. S. Perez
15. A. Sutil
16. V. Bottas
17. P. Di Resta
18. P. Maldonado
19. C. Pic
20. G. Van Der Garda
21. J. Bianchi
22. M. Chilton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*