Vettel Koreában is győzött

Vettel veszített szingapúri fölényéből, de a győzelmet egy pillanatig sem engedte ki a kezéből Koreában sem.

F1 - GRAND PRIX OF KOREA 2013A pilóták Ricciardo kivételével a szuperlágy keveréken vágtak neki a dél-koreai nagydíjnak. A rajtnál  a harmadik helyről induló Grosjean leelőzte Hamiltont és feljött a második helyre. A mezőny közepén Massa megpördült és visszaesett a 21. helyre. Vettelnek nagyon jól sikerült a start, megőrizte az első helyet és ismét légüres térben építhette előnyét. A másik Lotus pilóta, Räikkönen, Ricciardo megelőzése után a hetedik helyen autózott és hamarosan Alonsót is megelőzte. A Ferrari spanyol pilótája nagyon szenvedett a szuperlágy gumikon, a kör végén be is jött a boxba. Alonsónak bejött a korai csere, mivel sikerült Räikkönen elé visszajönnie, miután a finn is megejtette boxkiállását. A Lotus pilótája azonban gyorsan felzárkózott a Ferrari mögé, miközben mögötte Webber is nagyon lendületesen érkezett. Azonban a nagy vágtának Hülkenberg szabott gátat, aki mögé egyértelműen beragadtak mind a hárman. A német profitált a Sauber rendkívül magas végsebességéből.

Eközben Rosberg első szárnya okozott némi riadalmat, ami előzés közben meglazult és leért a földre. A német autója hosszú kanyarokon keresztül szikrázott látványosan, amíg végül behívták a boxba. A McLaren mexikói pilótája, Perez sem járt túl jól: jobb első gumijának levált a futófelülete. A törmelékek miatt beküldték a biztonsági autót.

Az újraindítás után Sutil megpördült és eltalálta Webber Red Bullját, ami az ütés hatására lángra kapott. Az oltás kicsit későn kezdődött meg, sőt még egy tűzoltóautó is bekerült a pályára. Újabb biztonsági autós fázis következett. A verseny alakulása úgy tűnt, Räikkönennek kedvezett a legjobban, hiszen a finn pilóta – Grosjean-t megelőzve – a 9. helyről feljött a másodikra és ott találta magát Vettel mögött. A német azonban megnyomta a biztonsági autós fázis utáni két kört és elhúzott Räikkönentől. Eközben a negyedik és az ötödik helyért alakult ki óriási csata Hamilton, Alonso és Hülkenberg között. A Lotusnál eközben Grosjeant ösztönözték a rádión keresztül, hogy előzze meg csapattársát.

Az eredmény azonban már nem változott: Vettel megnyerte a futamot, a két Lotus lett a második és a harmadik, Räikkönen, Grosjean sorrendben. Hülkenberg 4. helyével nagy sikert hozott a Saubernak. Az ötödik Hamilton lett, Alonso csak a hatodik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*