Vettel indul az élről Indiában

Vettel maga döntheti el, melyik városban szeretne világbajnok lenni. Ezt Alonso mondta pár nappal ezelőtt és tökéletesen lefedi a valós helyzetet. A német versenyzőnek egy 5. hely elég a címvédéshez. Elég nagy tehát az esély, hogy Vettelt ezen a hétvégén, már Indiában világbajnokká avatják.

A három szakaszra osztott időmérő edzés első részében az volt a tét, melyik pilóta kerül be a legjobb 17 közé, és jut tovább a második szakaszba. A nagyobb csapatok számára ez általában kötelező feladat, ezért óriási meglepetés, hogy Romain Grosjean, a Lotus pilótája nem jutott tovább. A csapat egyértelműen hibát követett el, amikor a franciát nem küldte ki a jobban tapadó, lágyabbik keverékkel is, aki – egy kisebb hibát is vétve – nem tudott elég gyors kört futni. Érdekes, hogy természetesen a Red Bullnak sikerült ez a bravúr: Vettel simán továbbjutott a közepes keveréken.

F1 - INDIA GRAND PRIX 2013

Grosjean ezt eltaktikázta…

A második szakaszban persze már a Red Bull is a lágy keveréken küldte ki pilótáit, akik közül Vettel elsőként 1:24-es időt autózott. A német csapattársa Webber hibázott, így Alonso egy parádés kőrrel beékelődött a két Red Bull közé. A Lotus állva maradt pilótája, Räikkönen a negyedik helyen jutott tovább az utolsó szakaszba, ahol a finnek végre meg lett volna az esélye egy remek helyezésre, mivel sokan a közepes keveréket választották. A finn azonban így is csak a hatodik helyet csípte meg. Webber lett a legjobb közepes keverékkel induló pilóta: az ausztrál a negyedik helyről indulhat holnap. Az edzést Vettel nyerte, aki nem taktikázott és a lágy keveréken nagy előnnyel nyerte az edzést. Mögüle Rosberg indulhat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*