Veszprémben csak óvatosan – de a lehetőségekhez mérten a leggyorsabban

Overdose Racing Team –23. Veszprém Rallye

Órai Balázs – Vrezgó Balázs, Mitsubishi Lancer Evo IX

Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

A Vincze Ferenc-Kuti Péter illetve az Órai Balázs-Vrezgó Balázs duó is sikeresen zárta a legutóbbi, szombathelyi murvás futamot. Alig telt el három hét, és máris folytatódik a bajnokság, ráadásul ugyanilyen talajtípuson. Vincze számára a Veszprém Rally – akárcsak az ORB többi fordulója – teljesen új lesz, Órai viszont egyik kedvenc helyszínére tér vissza – habár az elmúlt két évben nem alakult szerencsésen az itteni versenye.

Órai Balázs: Mindig is szerettem a Veszprém Rallyet, különösen a lőtéri murvás pályákat. Sajnos az utolsó két évben nem igazán sikerült úgy ez a verseny, ahogy azt szerettem volna. 2014-ben, a Hondánál a féltengely törött el egy ugratón, és azt még a szervizben se tudták kibányászni a váltóból. A tavalyi futamon pedig rengeteg problémánk, kalandunk volt: az első gyors utolsó kanyarjában oszlopnak csaptuk a kocsi oldalát, majd egy másik szakaszon defektet kaptunk. Amikor pedig már azt hittük a feleségemmel, hogy minden problémát megoldottunk, az utolsó előtti gyorson sikerült totálkárra törnünk a Mitsubishit.

A cél most csak a célba érés, hiszen nagyon nehéz és hosszú verseny lesz. Ha pedig nagyobb probléma nélkül megússzuk a hétvégét, akkor szeretnénk abszolút pontokat is szerezni.

 

Vincze Ferenc: A szombathelyi kiváló szereplésünk még nagyobb önbizalmat adódott a folytatáshoz, így kíváncsian várom, mire leszünk képesek a következő fordulón. Nehéz lenne bármit is előre jósolni ezen a versenyen, mert, ahogy hallottam, nagyon autógyilkosak a veszprémi szakaszok. Igaz, nekem még nem volt alkalmam menni ezeken a pályákon, de már kikértem mások véleményét, illetve próbáltam tanulmányozni a gyorsaságikat belső kamerás felvételekből. Egy-kettő esetében látom a veszélyt, és biztos vagyok benne, hogy páran ki is fognak esni azokon a szakaszokon – de mi semmiképpen sem szeretnénk közéjük tartozni. Petinek azonban nem lesz teljesen ismeretlen Veszprém, így bízom benne, hogy támaszkodhatok majd a tapasztalataira a pályafeldolgozás során.

Arra törekednénk, hogy az arany középutat megtalálva, a Mitsubishit beosztva, de mégis a lehető leggyorsabban autózzunk Veszprémben. Máshogy nem is lehetne célba érni, pedig ez most nagyon fontos lenne, hiszen másfélszeres szorzós ez a futam. Igazán elégedett viszont akkor lennék, ha nem csak teljesítenénk a futamot, de a TOP5-be is beférnénk. A pontok ugyanis nagyon fontosak, szeretnénk bebiztosítani magunknak az összetett második helyet a bajnokságban.